Φράκτης στον Έβρο: Σε πλήρη εξέλιξη η επέκταση κατά 35 χιλιόμετρα

 


Φράκτης στον Έβρο: Σε πλήρη εξέλιξη η επέκταση κατά 35 χιλιόμετρα
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος κατά την επίσκεψή του στον Έβρο.

Τη διακήρυξη για το νέο φράκτη στον Έβρου υπέγραψαν σήμερα Πέμπτη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το παρόν έργο αφορά στην κατασκευή Τεχνητού Εμποδίου και συνοδών έργων κατά μήκος της Ε/Τ Μεθορίου στην περιοχή Ψαθάδες Διδυμοτείχου έως Κορνοφωλιά Σουφλίου στην Π.Ε. Έβρου, προς διασφάλιση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, οι ραγδαίες εξελίξεις που σχετίζονται με την «εργαλειοποίηση» του μεταναστευτικού ζητήματος, έχουν ως αποτέλεσμα την απρόβλεπτη και ασυνήθιστη αύξηση των μεταναστευτικών ροών που εκτείνεται κατά μήκος των χερσαίων συνόρων της χώρας με απρόβλεπτες συνέπειες για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια.

Για το λόγο αυτό, σημειώνεται, απαιτείται ταχεία και αποτελεσματική αντιμετώπιση του διαπιστωμένου προβλήματος. Επιπλέον, όπως επισημαίνεται, θεωρείται αναγκαία και κατεπείγουσα η επέκταση του υπάρχοντος αποτρεπτικού εμποδίου σε Α’ φάση, σε μήκος περίπου 35 χιλιομέτρων στην περιοχή μεταξύ του οικισμού «Ψαθάδες» Διδυμοτείχου έως την περιοχή Κορνοφωλιάς Σουφλίου και το οποίο αποτελεί το πρώτο κομμάτι από τα συνολικά 140 χιλιόμετρα.

Φράκτης στον Έβρο: Σε πλήρη εξέλιξη η επέκταση κατά 35 χιλιόμετρα - Newsbomb - Ειδησεις - News

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά