Εγκολφόπουλος: Tι θα συμβεί σε περίπτωση πολέμου Ελλάδας - Τουρκίας (video)

 




Tην άποψη ότι «σε καμία περίπτωση δεν οδηγούμαστε σε πόλεμο με την Τουρκία» εξέφρασε ο αντιναύαρχος ε.α.  Γιάννης Εγκολφόπουλος μιλώντας στην εκπομπή «Review» του Zougla.gr. Παράλληλα υποστήριξε πως «ούτε η Μυστική Υπηρεσία Πληροφοριών της Τουρκίας,  η γνωστή ΜΙΤ είναι σε θέση να δημιουργήσει προβοκάτσια εντός της χώρας όπως αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα τα τελευταία 24ωρα», εξηγώντας αναλυτικά τους λόγους. 

«Ούτε μια στο εκατομμύριο δεν θα έχουμε πόλεμο με την Τουρκία. Το αποκλείω», λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει μεταξύ άλλων:

«Η Τουρκία ακόμα και αν ήθελε να πάει  σε πόλεμο, δεν μπορεί. Θα ήταν αυτοκτονία. Ο τουρκικός στρατός έχει έλλειψη σε ανταλλακτικά, πυρομαχικά και ικανό προσωπικό. Τα αεροσκάφη μας  φτάσανε πρόσφατα  τρεις φορές στην Κύπρο και οι Τούρκοι δεν  το πήραν καν είδηση, δεν μπόρεσαν καν να εντοπίσουν τα υποβρύχιά μας.  Ο ίδιος ο Ακάρ είπε ότι μόνο το 25% των τουρκικών αεροπλάνων λειτουργεί. Οι Τούρκοι δεν έχουν ικανότητες με αυτά που βλέπουμε σχεδόν κάθε μέρα. Το καταλαβαίνουμε από τις κινήσεις τους. Τις αποκωδικοποιούμε και ξέρουμε.  Οι Έλληνες έχουν το στρατηγικό και το τακτικό πλεονέκτημα στο Αιγαίο».

Ερωτηθείς για την εκτίμησή του σχετικά με τις επόμενες κινήσεις  του Ερντογάν υποστήριξε πως  «περιμένουμε από την Τουρκία αύξηση της επιθετικής ρητορικής προς την Ελλάδα αλλά  πρέπει να ξεπεράσουν πολλά θέματα για να μπορούν να κάνουν επιθετική ενέργεια. Έστω μια βάρκα με κομάντος να ακουμπήσει ελληνικό βράχο, θα γίνει παρανάλωμα».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναφέρεται και στο τουρκολυβικό μνημόνιο τονίζοντας πως «καταρρίπτεται μόνο του βάσει Δικαίου της Θάλασσας».

Για το θέμα της  υφαλοκρηπίδας και των 12 μιλίων ο αντιναύαρχος επισημαίνει πως «πρόκειται για διπλωματικά όπλα. Ρώσοι και Αμερικάνοι δε θα είχαν αυτή τη στιγμή αντίρρηση για τα 12 ν.μ. στο Αιγαίο».

Ο Γιάννης Εγκολφόπουλος  στη διάρκεια της εκπομπής απέκλεισε τελείως και το ενδεχόμενο η Τουρκία να κάνει εισβολή στην Κύπρο. «Γαλλία, Ισραήλ και Αίγυπτος έχουν στείλει το μήνυμα προς τον Ερντογάν να μην τολμήσει να κάνει κίνηση στην Κύπρο», λέει.

Όσον αφορά στις Τουρκικές Μυστικές Υπηρεσίες και το ενδεχόμενο προβοκάτσιας στη χώρα μας είναι σαφής: «Παρακολουθούνται άπαντες. Η ΜΙΤ δεν θα κάνει προβοκάτσια  διότι έχει τεράστια προβλήματα με το Ιράκ, με τη Συρία και το Ισραήλ».

Δείτε όλα όσα είπε στο «Review»:

https://www.youtube.com/watch?v=N4Js8LwHsFQ&t=916s

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά