Υπουργείο Άμυνας: Ακυρώθηκε η «αυτοψία» με τους Ισραηλινούς στην Καλαμάτα

  


Υπουργείο Άμυνας: Ακυρώθηκε η «αυτοψία» με τους Ισραηλινούς στην Καλαμάτα – Πάει Τουρκία ο Γκάντς

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας ματαίωσε επίσκεψη στην Ελλάδα και πάει Τουρκία – Τι συνέβη και δεν θα πραγματοποιηθεί η πρώτη επιθεώρηση στο Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευση πιλότων που δημιουργεί η Elbit.


Σε ματαίωση του ταξιδιού του στην Ελλάδα προχώρησε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας κ. Μπένι Γκαντς, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί σήμερα, Παρασκευή (21/10).

Η απόφαση του Ισραηλινού αξιωματούχου έχει προκαλέσει ερωτήματα στο ελληνικό υπουργείο Άμυνας, το οποίο εδώ και μέρες διοργάνωνε σε συνεργασία με την ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα την επίσκεψη του κ. Γκαντς στη χώρα μας.
Θυμίζουμε πως ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ θα έδινε το «παρών» στην πρώτη επίσημη επιθεώρηση στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος στην Καλαμάτα όπου δημιουργείται το Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης πιλότων, με ανάδοχο την ισραηλινή εταιρεία κατασκευής αμυντικών εξοπλισμών Elbit.

Παρά το γεγονός ότι οι Ισραηλινοί μέχρι αργά το βράδυ της Τετάρτης συνομιλούσαν με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Άμυνας οργανώνοντας και την παραμικρή λεπτομέρεια της μετάβασης και επιστροφής στην Καλαμάτα του Ισραηλινού αξιωματούχου, η Ιερουσαλήμ έσπευσε να ενημερώσει το πρωί της Πέμπτης πως τελικά ο κ. Γκαντς δεν θα έρθει τελικά στη χώρα μας, επικαλούμενος έκτακτες υποχρεώσεις στη χώρα του.

Στο ελληνικό «Πεντάγωνο» υπήρξε «μούδιασμα» για την ακύρωση της επίσκεψης, με την ηγεσία τελικά να αποφασίζει να μην πραγματοποιηθεί τελικά η επιθεώρηση. Ωστόσο, εκπρόσωποι της εταιρείας Elbit θα βρεθούν στην 120 Πτέρυγα Μάχης και θα επιθεωρήσουν τις εργασίες.

Αυτό που προκαλεί προβληματισμός ωστόσο, είναι το γεγονός πως ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας ανακοίνωσε πως την Τετάρτη (26/10) θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία, όπου θα συναντηθεί με τον ομόλογό του Χουσουσί Ακάρ. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Θα αποδειχθεί τα επόμενα 24ωρα.

Η απάντηση της Ιερουσαλήμ

Η ακύρωση της επίσκεψης του υπουργού Άμυνας Μπένι Γκαντς στην Ελλάδα οφείλεται σε λόγους που επιβάλλουν ο υπουργός να βρίσκεται στο Ισραήλ, αναφέρουν ισραηλινές πηγές. Επισημαίνουν πως οι υπουργοί Άμυνας των δύο χωρών βρίσκονται σε στενή επαφή και συμφώνησαν να έχουν διάλογο αργότερα.

Επίσης, υπογραμμίζουν πως οι σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ είναι σταθερές και σημαντικές και για τις δύο πλευρές.

Σε ό,τι αφορά την επίσκεψη του Μπένι Γκαντς στην Τουρκία την επόμενη εβδομάδα, οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως δεν σχετίζεται με την επίσκεψη στην Ελλάδα, ήταν προκαθορισμένη και η ουσία της είναι η ενίσχυση της περιφερειακής ασφάλειας.

www.newsbomb.gr/

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά