Πρωτότυπο καλούπι πολεμικού σκάφους έκανε φτερά από ναυπηγείο της Αργολίδας


Αγνωστοι εισέβαλλαν στο εγκαταλελειμμένο ναυπηγείο του αείμνηστου Αννίβα Αρτέμη στην Ερμιόνη και έκλεψαν καλούπια ενός πολεμικού σκάφους και άλλων.

Τα Hannibal αποτελούν σημείο αναφοράς των ελληνικών ταχύπλοων σκαφών καθώς έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στη θάλασσα. Ο δημιουργός, Αννίβας Αρτέμης απεβίωσε πριν από έναν περίπου χρόνο (Σεπτεμβρίου 2011) στα 87 του χρόνια, αλλά άφησε πίσω του μία μεγάλη ιστορία που θα συνεχίσει όσο υπάρχουν ρομαντικοί του υγρού στοιχείου, όπως ήταν άλλωστε και ο ίδιος.

Πριν από μερικά χρόνια (το 2017) και με αφορμή την προκήρυξη ενός διαγωνισμού του Πολεμικού Ναυτικού, η Hannibal παρουσίασε ένα πρωτότυπο ταχύπλοο (σε κλίμακα 1 προς 10). Το συγκεκριμένο ήταν αόρατο από τον εχθρό, είχε πολλές δυνατότητες, ενώ χαρακτηριστικό του ήταν, εκτός από την σχεδίαση, ο τρόπος που ήταν κρυμμένα τα όπλα αλλά και ο τρόπος που μπορούσαν να κάνουν σε νησί απόβαση οι κομάντο.

Σύμφωνα με τον Αννίβα Αρτέμη ήταν ένα σκάφος μεγαλύτερο των 20 μέτρων με δυνατότητα τελικής ταχύτητας τους 60 κόμβους (1 κόμβος = 1,852 χλμ.).

Πρωτότυπο καλούπι πολεμικού σκάφους έκανε φτερά από ναυπηγείο στην Αργολίδα (anagnostis.org)

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά