Θεσσαλονίκη: Συνολικά 69 οβίδες βρέθηκαν σε εργοτάξιο – Επί τόπου κλιμάκιο του Στρατού για την εξουδετέρωσή τους

 Θεσσαλονίκη: Συνολικά 69 οβίδες βρέθηκαν σε εργοτάξιο – Επί τόπου κλιμάκιο του Στρατού για την εξουδετέρωσή τους

Στη Θεσσαλονίκη συνεργεία του στρατού ξέθαψαν συνολικά 69 οβίδες από εργοτάξιο στο κέντρο της πόλης. Όλες τους απομακρύνθηκαν από κλιμάκιο του Στρατού.

Στο σύνολό τους οι οβίδες στο εργοτάξιο της οδού Λέοντος Σοφού στη Θεσσαλονίκη φτάνουν πλέον τις 69, με την οβίδα που ξεθάφτηκε πριν από λίγες ώρες να είναι κατά πάσα πιθανότητα η τελευταία.

Και οι 69 οξειδωμένες οβίδες απομακρύνθηκαν και εξουδετερώθηκαν από κλιμάκιο του Στρατού που παραμένει στο σημείο. Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, κλιμάκιο του Τμήματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ) ξέθαψε νωρίτερα την Τρίτη (04.10.2022) άλλη μία γερμανική οβίδα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου από το εργοτάξιο, πιθανόν την τελευταία, ενώ το περασμένο 24ωρο εντοπίστηκαν 17 οβίδες περίπου 33 εκατοστών και διαμέτρου 81 χιλιοστών.

Δείτε βίντεο του GRTimes:

Θεσσαλονίκη: Το εργοτάξιο του 2022 ήταν αποθήκη πυρομαχικών στην Κατοχή 

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, το εργοτάξιο της οδού Λέοντος Σοφού, πιθανόν να ήταν αποθήκη πυρομαχικών των Γερμανών την περίοδο της Κατοχής. Δηλαδή, οι οβίδες ήταν είτε αποθηκευμένες στο σημείο, είτε είχαν μεταφερθεί από κάπου αλλού. Πάντως, είναι άθικτες και ενεργές και δεν προέρχονται από βομβαρδισμό. Το πρώτο σενάριο πάντως (σ.σ. για αποθήκη πυρομαχικών) ενισχύεται και από το γεγονός ότι οι οβίδες ήταν στοιβαγμένες.

 

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά