Drone πολλαπλών χρήσεων αναπτύσσει η ΕΑΒ - Δήλωση Σταϊκούρα

 Συμπληρώθηκε ένας χρόνος, από την έναρξη υλοποίησης του προγράμματος «Αρχύτας».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ© Newsbomb


Το πρόγραμμα αφορά στο σχεδιασμό και τη βιομηχανική παραγωγή αυτόνομου εναέριου οχήματος (drone) πολλαπλών χρήσεων.

Βάσει της έκθεσης αξιολόγησης των αρμοδίων, το έργο εξελίσσεται σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Οι πειραματικές πτήσεις (με drone υπό κλίμακα) θα γίνουν περί τα μέσα Οκτωβρίου.






Παράλληλα, συνεχίζεται η προμήθεια και ο έλεγχος των εξαρτημάτων. Μικρές καθυστερήσεις παρατηρούνται λόγω των διαταραχών που έχουν προκληθεί στις εφοδιαστικές αλυσίδες, παγκοσμίως.

Προβλέπεται προς τα τέλη του έτους (2022) να ξεκινήσει η κατασκευή του πραγματικού πρωτοτύπου.

Η ΕΑΒ, δομεί τη γραμμή παραγωγής και συγκροτεί τον τομέα προώθησης των πωλήσεων.

Αναφερόμενος στην εξέλιξη των εργασιών του προγράμματος «Αρχύτας» ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε τα εξης:

«Με τη συμπλήρωση του πρώτου έτους, θεωρώ χρέος μου να συγχαρώ και να ευχαριστήσω, όσους/όσες έχουν εμπλακεί σε αυτή την εθνική προσπάθεια εκ μέρους του Υπουργείου Οικονομικών, των ειδικών συνεργατών μου, της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για τις προσπάθειες και τη συνέπειά τους.

Η Ελλάδα, με τη συνεργασία φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα της, αποδεικνύει ότι θέλει και μπορεί να μπει συντεταγμένα και ενεργά στην παγκόσμια αγορά, προϊόντων υψηλής τεχνολογίας. Προχωρούμε».

msn

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά