Δικαιώνονται οι απόφοιτοι της ΣΜΥ - Αναγνωρίζονται ως Απόφοιτοι Ανώτερης Βαθμίδας Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

 




Δικαιώνονται οι απόφοιτοι της ΣΜΥ αποκτώντας Βεβαίωση Αποφοίτου Ανώτερης Βαθμίδας Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Όπως αναφέρεται μέσα σε ομάδα:


Μετά από προσπάθειες πολλών ετών (πρώτα μέσω του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Πτυχίων-ΕΟΠΠΕΠ και του Συνηγόρου του πολίτη (από το 2015) και τελικά, μετά από δεύτερη προσπάθεια που ξεκίνησε πριν 2-3 μήνες) απέκτησα την πολυπόθητη «προσωποποιημένη» Βεβαίωση Αποφοίτου Ανώτερης Βαθμίδας της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Και λέω προσωποποιημένη γιατί πλέον (θέλω να πιστεύω πως) καθιερώνεται/ τυποποιείται ενιαία αντιμετώπιση για όλους όσους αφορά, όσον αφορά στον τρόπο με τον οποίο μπορεί κάποιος να ζητήσει την εν’ λόγω βεβαίωση (συγκεκριμένο τρόπο σύνταξης της αίτησης), καθώς και η Βεβαίωση αυτή καθ’ αυτή, που θα δίδεται πλέον με ΣΑΦΗ αναφορά στο ποιόν αφορά και όχι μια γενικόλογη αναφορά στο ότι η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών ανήκει στην συγκεκριμένη Βαθμίδα Εκπαίδευσης (κάτι που γινόταν μέχρι σήμερα, έλαβα μάλιστα αρχικά την απάντηση «εμείς αυτό δίνουμε»). Όσοι από εμάς τυγχάνει να δραστηριοποιούνται, ιδιαίτερα στον τομέα των Διεθνών Οργανισμών, ή και μεγάλων διεθνών εταιρειών (φαντάζομαι ίσως και εταιρειών εντός της χώρας), αλλά και σε τομείς του Δημόσιου Τομέα (αλλαγή "αυτομάτως" μισθολογικής κατηγορίας, με ότι αυτό συνεπάγεται και στα οικονομικά δεδομένα), καταλαβαίνουν πολύ καλά τι εννοώ και τι «εφιάλτη» αποτελεί η προσπάθεια να «κατατάξεις» τον εαυτό σου σε εκπαιδευτική κατηγορία και κατ’ επέκταση σε ανάλογη βαθμίδα εργασιακή, μισθολογική κ.ο.κ.
Ο ΕΟΠΠΕΠ μετά από συνεχείς και επίμονες οχλήσεις μου, αιτήσεις μου, τηλεφωνικές επικοινωνίες και καταγγελίες, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μετά από 8 ολόκληρα χρόνια και επικαλούμενοι την Υπουργική Απόφαση ΔΠ/59948/17/10/2017 (ΦΕΚ 3710, τεύχος Β’, 20-10-2017, άρθρο 2) απάντησαν επίσημα πως αρμόδια αρχή για την έκδοση αυτών των βεβαιώσεων ισοτιμιών είναι η ΣΜΥ.



Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά