Με νέα μηχανήματα έργου ενισχύονται οι στρατιωτικές μονάδες της Περιφέρειας Θεσσαλίας









Με οκτώ νέα μηχανήματα έργου ενισχύεται η επιχειρησιακή ικανότητα των στρατιωτικών μονάδων της Θεσσαλίας για άμεση και αποτελεσματική επέμβαση σε καταστάσεις φυσικών καταστροφών ή έκτακτης ανάγκης.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την υπογραφή τριών νέων συμβάσεων, συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 2.747.477 ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, στο πλαίσιο του έργου «Ενίσχυση Φορέων Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κινδύνων από Φυσικές Καταστροφές». Δικαιούχος και φορέας υλοποίησης του έργου είναι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
«Σε συνεργασία με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλο, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κ. Φλώρο και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, δημιουργούμε ένα αξιόπιστο σύστημα πρόληψης, άμεσης επέμβασης και αποκατάστασης, για τα όλο και πιο συχνά, απρόβλεπτα και ακραία φαινόμενα που προκαλεί η κλιματική αλλαγή. Συνεργαζόμαστε, επενδύουμε στην πρόληψη και αξιοποιούμε όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία για να ενισχύσουμε τον επιχειρησιακό και κοινωνικό ρόλο του Στρατού, που έχει αποδεδειγμένα καθοριστική συμβολή στη διαχείριση και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών» δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ Αγοραστός.

Συγκεκριμένα εγκρίθηκε η σύναψη των συμβάσεων: Προμήθεια 2 Ισοπεδωτών Γαιών και 1 Εκσκαφέα Ταφρών (Ερπυστριοφόρου), 3 Φορτωτών-Εκσκαφέων, ενός Ανατρεπόμενου Οχήματος και ενός Ρυμουλκού Οχήματος Μεταφοράς Μηχανημάτων.
Επισημαίνεται ότι στο πλαίσιο του ίδιου έργου, έχουν ήδη υπογραφεί συμβάσεις και ολοκληρώνεται εντός του 2022 η παράδοση των εξής μηχανημάτων:
– Δύο Φορτωτές Γαιών, ένα Πολυμηχάνημα τύπου Bobcat, ένας Οδοστρωτήρας Αρθρωτός Δονητικός, ένας Τροχοφόρος Εκσκαφέας Ταφρών και ένας Φορτωτής Γαιών Αρθρωτός 2,5 m3.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά