Ισραήλ: Τα F-35 καθηλώνονται στο έδαφος λόγω προβλήματος στα εκτινασσόμενα καθίσματα

 Η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ ανακοίνωσε το Σάββατο (30/07) ότι αναστέλλεται προσωρινά κάθε δραστηριότητα των εν μέρει αόρατων για τα ραντάρ μαχητικών αεροσκαφών F-35, μετά την ανησυχία στις ΗΠΑ για πιθανό πρόβλημα στο σύστημα εκτίναξης των καθισμάτων των χειριστών τους.

Ισραήλ: Τα F-35 καθηλώνονται στο έδαφος λόγω προβλήματος στα εκτινασσόμενα καθίσματα
© Παρέχεται από: enikos.grΙσραήλ: Τα F-35 καθηλώνονται στο έδαφος λόγω προβλήματος στα εκτινασσόμενα καθίσματα

Τα μαχητικά θα επιθεωρηθούν, διαδικασία που θα διαρκέσει μερικές ημέρες, ανέφερε η ισραηλινή ΠΑ μέσω Twitter. Αν χρειαστεί να διεξαχθούν έξοδοι αυτών των μαχητικών στο μεσοδιάστημα, θα απαιτείται ειδική άδεια του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, πρόσθεσε.

Η ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ ακολουθεί την ανακοίνωση στις ΗΠΑ την Παρασκευή για πιθανή αστοχία υλικού των θηκών των φυσιγγίων με τα εκρηκτικά του συστήματος εκτίναξης των καθισμάτων των πιλότων σε τρεις τύπους αεροσκαφών των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένου του F-35, κάτι που προκάλεσε αναστολή ορισμένων επιχειρήσεων.

Το F-35 κατασκευάζεται από τη Lockheed Martin. Είναι επίσης γνωστό ως Joint Strike Fighter και στο Ισραήλ με την ονομασία «Αντίρ» («Δυνατό»).

msn

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά