Πτώση ελικοπτέρου στη Σάμο: Δύο νεκροί από τη συντριβή - Σώα δύο μέλη του πληρώματος

 Σώος εντοπίστηκε στην ακτή το τέταρτο μέλος του πληρώματος του πυροσβεστικού ελικοπτέρου που επιχειρούσε στη φωτιά στη Σάμο. Νωρίτερα βρέθηκε σώος από το Λιμενικό και ο πιλότος του ελικοπτέρουΡουμάνος στην καταγωγή, ενώ δύο ακόμα επιβαίνοντες ανασύρθηκαν νεκροί.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Samos 24, ο τέταρτος που εντοπίστηκε είναι ένας εκ των δυο Μολδαβών που ήταν στο ελικόπτερο. Τον άνδρα, κατά την ίδια πηγή, εντόπισε περίπολος του Στρατού σε ακτή. Ο διασωθείς μεταφέρθηκε από τους στρατιώτες στο 79 ΤΥΕΘ κι από εκεί διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της Σάμου.

Ο κυβερνήτης, που εντοπίστηκε σώος και συνομίλησε με τους διασώστες, φέρεται να είπε πως είδε όλα τα μέλη του πληρώματος να βγαίνουν στην επιφάνεια της θάλασσας. Ωστοσο, όπως προέκυψε στη συνέχεια, δύο μέλη του πληρώματος, ένας Έλληνας και ένα Μολδαβός, δεν τα κατάφεραν.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το πυροσβεστικό ελικόπτερο, με τετραμελές πλήρωμα, που έπαιρνε μέρος στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Σάμο συνετρίβη στις 17.55 στη θαλάσσια περιοχή της Πλάκας, σε απόσταση 300 μέτρων από την παραλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική το ελικόπτερο το οποίο ήταν μισθωμένο από την Ουκρανια, τύπου Μi 8 (μεσαίου τύπου) με τετραμελές πλήρωμα κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Μηνά.

Αμέσως στήθηκε μεγάλη έρευνα από θαλάσσης και αέρος για τον εντοπισμό και τη διάσωσή τους, η οποία συνεχίστηκε μέχρι τον εντοπισμό το βράδυ του τέταρτου μέλους του πληρώματος.

Βίντεο που δημοσιεύθηκε από την τοπική ιστοσελίδα Samos24.gr, δείχνει εικόνες από την διάσωση ενός επιβάτη του ελικοπτέρου, ο οποίος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είναι ο Ρουμάνος πιλότος ο οποίος αυτή τη στιγμή δίνει πληροφορίες για τους υπόλοιπους επιβαίνοντες.

Οι δυνάμεις έρευνας και διάσωσης επιχειρούσαν συνεχώς από σκάφη του Λιμενικού, ενώ βρίσκονταν σε ανοικτή γραμμή με τη γ.γ. Πολιτικής Προστασίας και με το υπουργείο Ναυτιλίας.

Στην επιχείρηση έρευνας πήραν μέρος και τα εναέρια μέσα που επιχειρούσαν για την πυρκαγιά, το Λιμενικο και το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης.

Ο ενημερωτικός δικτυακός τόπος samos24.gr μετέδωσε φωτογραφικό στιγμιότυπο λίγο πριν από τη συντριβή του ελικοπτέρου
© Παρέχεται από: CNN.grΟ ενημερωτικός δικτυακός τόπος samos24.gr μετέδωσε φωτογραφικό στιγμιότυπο λίγο πριν από τη συντριβή του ελικοπτέρου

Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από Σάμο 16:39 και το ατύχημα συνέβη 17:55. Στην περιοχή που επιχειρούσε κατάσβεση επικρατούν άνεμοι 6 μποφόρ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το πλήρωμα του ήταν ένας Ρουμάνος, δύο Μολδαβοί και ένας Έλληνας μεταφραστής


msn

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά