Απ. Τζιτζικώστας: Παρέδωσε στις Ένοπλες Δυνάμεις μηχανήματα για τις ανάγκες πολιτικής προστασίας

 Μηχανήματα για τις ανάγκες πολιτικής προστασίας, για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, φυσικών καταστροφών και την αποκατάσταση ζημιών παρέδωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στις Ένοπλες Δυνάμεις, σε ειδική τελετή, που πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο “Μιχαήλ Λεβαντή”, στη Σίνδο.

Τα μηχανήματα παρέλαβε ο Διοικητής του Γ’ Σώματος Στρατού/NRDC-GR, Αντιστράτηγος, Σωτήριος Κωστάκογλου, ενώ η προμήθειά τους χρηματοδοτήθηκε από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο εξοπλισμός αποτελείται από πέντε νέα οχήματα και μηχανήματα και συγκεκριμένα τρεις εκσκαφείς τάφρων, έναν τροχοφόρο εκσκαφέα και ένα φορτωτή γαιών.

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Τζιτζικώσταςτο επόμενο διάστημα η Περιφέρεια θα παραδώσει στις Ένοπλες Δυνάμεις ακόμα εννέα οχήματα και μηχανήματα, τέσσερα ανατρεπόμενα οχήματα, δύο ρυμουλκά οχήματα μεταφοράς μηχανημάτων του Μηχανικού έναν φορτωτή - εκσκαφέα και δύο πολυμηχανήματα.

Όπως τόνισε στον χαιρετισμό του ο κ. Τζιτζικώσταςμε την παρέμβασή της αυτή, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας γι’ ακόμα μία φορά αναγνωρίζει τον πολύ κρίσιμο κοινωνικό ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων και τη σπουδαία συνεισφορά τους στην Πολιτική Προστασία. Γι’ αυτό και φροντίζουμε να ενισχύσουμε το έργο των γυναικών και των ανδρών των Ενόπλων Δυνάμεων, με τα κατάλληλα μέσα, ώστε όποτε χρειαστεί να παρέμβουν αποτελεσματικά, προστατεύοντας τη ζωή και την περιουσία των συμπολιτών μας. Και αυτός ο κρίσιμος και σπουδαίος κοινωνικός ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεων, τόσο στην αντιμετώπιση κρίσεων, όσο και μετά, στην αποκατάσταση, γίνεται ακόμα πιο σημαντικός σε αυτή την εποχή των μεγάλων προκλήσεων, με την κλιματική αλλαγή να αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση”.

unnamed-2022-07-12t172541555.jpg

Αναφερόμενος στην κλιματική αλλαγή, ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι “είναι μία πραγματικότητα, στην οποία δεν μπορούμε άλλο να κλείνουμε τα μάτια. Αν την αγνοήσουμε θα μας εκδικηθεί ξανά και ακόμα πιο σκληρά. Άλλωστε, ειδικά το προηγούμενο καλοκαίρι, με τις φωτιές και τις πλημμύρες στην Ελλάδα και την Ευρώπη, ακούσαμε τους επιστήμονες και τους ειδικούς να προειδοποιούν πως όσα ζήσαμε θα είναι πλέον όλο και συχνότερα. Και δυστυχώς, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα ακραία φαινόμενα που προκαλούν μεγάλες φυσικές καταστροφές θα συνεχίσουν και τα επόμενα χρόνια να αποτελούν μέρος της ζωής μας. Το ζήτημα λοιπόν, είναι κατά πόσο θα είμαστε πλέον καλύτερα προετοιμασμένοι, ώστε αυτές οι καταστροφές να είναι όσο το δυνατόν πιο ανώδυνες. Αυτό δεν είναι ούτε απλό, ούτε λύνεται από τη μία στιγμή στην άλλη. Θέλει σχέδιο, δουλειά, επιμονή. Και πάνω απ’ όλα θέλει συνεργασία. Και θέλω να σταθώ σε αυτό, γιατί ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, από την πρώτη στιγμή κάνουμε πράξη αυτό για το οποίο έχουμε δεσμευτεί, να είμαστε σταθερά και πάντα, δίπλα στους ανθρώπους που δίνουν τις μάχες στην πρώτη γραμμή, να στηρίζουμε όλους εκείνους, που έχουν κάνει αποστολή της ζωής τους, να προστατεύουν τους συμπολίτες μας, γιατί για εμάς η ασφάλεια και η προστασία της ζωής, της υγείας και της περιουσίας των πολιτών, ήταν και παραμένουν κορυφαίες προτεραιότητές μας”.

Απόδειξη, σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας, είναι οι δράσεις της Περιφέρειας:
-Στηρίζει την Ελληνική Αστυνομία, με νέα οχήματα και ατομικό εξοπλισμό.
-Αξιοποίησε ευρωπαϊκούς πόρους ύψους 1 εκ. ευρώ παραδίδοντας νέα ασθενοφόρα στο ΕΚΑΒ.
-Ενίσχυσε την Πυροσβεστική με 19 νέα πυροσβεστικά οχήματα.
-Παρέδωσε νέο σύγχρονο εξοπλισμό στην Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών του Πυροσβεστικού Σώματος.

unnamed-2022-07-12t172555849.jpg

“Αυτό που θέλω να πω, εκφράζοντας την κοινωνία στο σύνολό της, είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ στις γυναίκες και τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων για το σπουδαίο έργο σας, για το γεγονός ότι βάζετε πάνω και πρώτα απ’ όλα τη ζωή των συνανθρώπων μας, κάτι που δεν είναι ούτε εύκολο, ούτε αυτονόητο. Σας ευχαριστώ για το γεγονός ότι με μεγάλη αυταπάρνηση και υψηλότατο αίσθημα καθήκοντος, πολλές φορές διακινδυνεύετε ακόμα και την ίδια σας τη ζωή, για να κρατήσετε όλους τους άλλους ασφαλείς και με το κοινωνικό σας έργο, αλλά και φυσικά με τεράστιο εθνικό σας έργο. Γιατί κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας νιώθει ότι η χώρα μας διαθέτει Ένοπλες Δυνάμεις που επιτελούν στο ακέραιο την αποστολή τους και η αποστολή αυτή είναι η υπεράσπιση της ακεραιότητας, της ανεξαρτησίας, αλλά και της αξιοπρέπειας της χώρας. Γιατί η παρουσία σας, το υψηλό φρόνημά σας, η εκπαίδευση, η ικανότητα, η ετοιμότητά σας, σε συνδυασμό με τον εξοπλισμό και τις υποδομές που διαθέτετε, επιτρέπουν στους πολίτες σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας, να μπορούν να είναι δημιουργικοί, να νιώθουν ασφαλείς, να νιώθουν πως η χώρα μας προστατεύεται”, υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας.


Ο κ. Κωστάκογλου απευθυνόμενος στον Περιφερειάρχη επισήμανε: “Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, που είναι σταθερά δίπλα μας, στηρίζοντας το κοινωνικό έργο των Ενόπλων Δυνάμεων. Προσδοκούμε στην περαιτέρω συνέργειά μας, τόσο στον τομέα της αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, όσο και στον τομέα της ενεργειακής αναβάθμισης κρίσιμων κτιριακών υποδομών και εγκαταστάσεων, όπως το ιστορικό κτίριο, στο οποίο στεγάζεται το Γ’ Σώμα Στρατού. Οι Ένοπλες Δυνάμεις συμβάλλουν ενεργά στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της κλιματικής αλλαγής, που δοκιμάζει τον σύγχρονο τρόπο ζωής και απειλεί το μέλλον του πλανήτη μας και κατ’ επέκταση το μέλλον των επόμενων γενεών”.

Στην τελετή παραβρέθηκε επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου

/www.makthes.gr

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά