Μητσοτάκης: Να ενταχθούν σύντομα στην ΠΑ τα αεροσκάφη F35

 

Μητσοτάκης: Να ενταχθούν σύντομα στην ΠΑ τα αεροσκάφηΗ Ελλάδα επέστρεψε, το μέλλον είναι μπροστά μας , δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην δεξίωση που παρέθεσε προς τιμή του ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο.

Μητσοτάκης: Να ενταχθούν σύντομα στην ΠΑ τα αεροσκάφη F35
© Παρέχεται από: sofokleousin.grΜητσοτάκης: Να ενταχθούν σύντομα στην ΠΑ τα αεροσκάφη F35

«Η Ελλάδα έχει επιστρέψει ξανά και θεωρώ πως έχουμε μπροστά μας ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην αντιφώνηση του κατά την δεξίωση, που παρέθεσε το ζεύγος Μπάιντεν προς τιμήν του ζεύγους Μητσοτάκη επ αφορμή των 201 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες βρίσκονται στο απόγειο και τόνισε πως η κοινή ιστορία θυσιών δένει τα δυο έθνη .Για το κυπριακό ο πρωθυπουργός ανέφερε πως πρέπει να εφαρμοσθούν τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και πως κανείς δεν μπορεί να δεχθεί λύση δυο κρατών.

.«Η χώρα μας θα αναζητά πάντα την ειρηνική επίλυση των διαφορών μας με τους γείτονες μας, εμείς θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στις δυνάμεις και επιμένουμε πως δεν θα δεχθούμε καμία παραβίαση της κυριαρχίας μας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων» διεμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ειδική μνεία έκανε, δε και στο Κυπριακό παροτρύνοντας τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, να επιστρατεύσει όλη την επιρροή του προκειμένου να εκκινήσουν εκ νέου οι διαπραγματεύσεις πάντα επί τη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, ενώ είπε με τρόπο ξεκάθαρο πως «κανείς δεν θα δεχθεί μία λύση των δύο κρατών».

  • Για τα εθνικά μας θέματα ανέφερε πως οποιαδήποτε παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας θα απαντηθεί με ομόφωνο και παραδειγματικό τρόπο.
  • Για τα ενεργειακά ανέφερε πως η Αλεξανδρούπολη αποτελεί κόμβο ενέργειας και πως ΕΕ και ΗΠΑ μπορούν με κοινές προσπάθειες να μειώσουν τις τιμές της ενέργειας.

Ενδιαφέρουσα ήταν και η αποστροφή του πρωθυπουργού για την πρόθεση της Αθήνας να ενταχθεί στο πρόγραμμα των F 35 πριν από το τέλος της τρέχουσας 10ετίας αναδεικνύοντας ως ιδιαίτερα θετικό το σχετικό ενδιαφέρον που έχει δείξει η εταιρεία παραγωγός των μαχητικών αεροσκαφών 5ης γενιάς Lockheed Martin.

Αναφερόμενος στη συνεχιζόμενη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι Ελλάδα και ΗΠΑ πρέπει να σταθούν πλάι πλάι ώστε να υπερασπιστούν την έννοια της φιλελεύθερης δημοκρατίας. «Οι νέο ιμπεριαλιστικές φαντασιώσεις ανήκουν σε άλλες εποχές, δεν πρέπει να επιτύχουν στέλνοντας μήνυμα και σε άλλους ηγέτες που ρέπουν προς τον αυταρχισμό ότι κάθε παραβίαση της κυριαρχίας μας θα αντιμετωπίζεται με ενωμένη φωνή.

Τζο Μπάιντεν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επανέλαβε πως οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες βρίσκονται στο απόγειο και τόνισε πως είναι μια σημαντική περίοδος για να εδραιώσουμε τις σχέσεις μας και εξέφρασε την ελπίδα να συνεχισθεί η στενή συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα στις δύο χώρες τονίζοντας πως αδημονεί να συνεχίσει τις συνομιλίες με τον Ελληνα πρωθυπουργό και στην Ελλάδα.

«Νομίζω πως η σημαντικότερη αποστολή μας είναι η θωράκιση της δημοκρατίας και των αξιών της ανά τον κόσμο» τόνισε ο Τζο Μπάιντεν, που επέμεινε πως η στήριξη, που απολαμβάνει διαχρονικά από την ελληνοαμερικανική κοινότητα αποτελεί για αυτόν έμπνευση. Αναφερόμενος στον πόλεμο κατά της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας ο κ. Μπάιντεν, ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό για το «ηθικό κουράγιο να αποκηρύξει την επίθεση του Πούτιν, αλλά και να υποδεχθεί η χώρα μας πρόσφυγες από την Ουκρανία». Έκανε, μάλιστα λόγο για «παραπληροφόρηση, βάναυση και απρόκλητη επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά και σε εγκλήματα πολέμου και μάλιστα σε βάρος παιδιών». Ο Αμερικανός πρόεδρος επεσήμανε, δε, ότι το διακύβευμα σήμερα είναι να μην επικρατήσει ο αυταρχισμός της δημοκρατίας.


msn

msn F35


Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά