Ο στρατιωτικός γιατρός που βοήθησε την 8χρονη μιλά στη ThessNews

 

“Έτυχε να μην είναι το δικό μου παιδί” – Ο γιατρός που βοήθησε την 8χρονη μιλά στη ThessNews

Τα δραματικά πρώτα λεπτά που ακολούθησαν το ατύχημα της οκτάχρονης, το απόγευμα της Πρωτομαγιάς στη Θεσσαλονίκη, περιγράφει ο Σαράντης Μπλιόσκας, Στρατιωτικός γιατρός ,ο οποίος ήταν παρών στο συμβάν.

 

Ο ίδιος, μιλώντας στη ThessNews, εξιστορεί τα όσα έγιναν πριν και μετά το ατύχημα.

«Βρισκόμουν με τον γιο μου στην ίδια παιδική χαρά. Την ώρα του συμβάντος ήμουν σε παρακείμενο αναψυκτήριο, για να πάρω νερό για το παιδί. Τότε με ειδοποίησαν ότι κάτι έχει συμβεί. Έσπευσα να δω τι συμβαίνει κι αντίκρισα το δάχτυλο του κοριτσιού πλήρως αποκομμένο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μπλιόσκας στη ThessNews.

Remaining Time 0:00
 

Όμως, ο γιατρός του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, αποδείχθηκε ο κατάλληλος άνθρωπος στο κατάλληλο σημείο, αφού οι ιατρικές του γνώσεις ήταν αυτές που καθόρισαν την επιτυχή συγκόλληση του δαχτύλου του κοριτσιού.

«Ως γιατρός ήξερα τι έπρεπε να κάνω. Ζήτησα αμέσως πάγο για να τοποθετηθεί το μέλος, γιατί μόνο έτσι οι συνάδελφοι θα επιτύγχαναν τη συγκόλληση μετά. Επίσης, ζήτησα επιδέσμους για να δεθεί το τραύμα και να σταματήσει η αιμορραγία του παιδιού μέχρι να φτάσει στο νοσοκομείο».

«Σε τέτοιες περιπτώσεις, πρέπει να εξασφαλίσεις τις πιο κατάλληλες συνθήκες για επανασυγκόλληση.

Αν το μέλος δεν τοποθετηθεί σε πάγο και δεν δεθεί το τραύμα, οι πιθανότητες να επανασυγκολληθεί είναι πολύ μικρές», προσθέτει ο γιατρός στη ThessNews.

Σε ερώτηση για το δικό του το παιδί, ο στρατιωτικός γιατρός αναφέρει ότι δέκα λεπτά πριν το ατύχημα ήταν εκείνος πάνω στην τσουλήθρα.

«Έτυχε να μην είναι το δικό μου παιδί ή κάποιου άλλου», προσθέτει.

Για τις στιγμές αμέσως μετά το ατύχημα της μικρούλας, ο κ. Μπλιόσκας λέει ότι «το παιδί ήταν σε κατάσταση σοκ, όπως και η μητέρα του. «Αναφωνούσε ότι ζει ένα όνειρο, έναν εφιάλτη», καταλήγει ο γιατρός

"Έτυχε να μην είναι το δικό μου παιδί" - Ο γιατρός που βοήθησε την 8χρονη μιλά στη ThessNews | ThessNews

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά