1η Ημερίδα Ενημέρωσης Γραμματείας Ισότητας Φύλων ΠΟΜΕΝΣ

 

  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την 13η Μαΐου 2022, στην Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων-ΛΑΕΔ, η πρώτη Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για θέματα έμφυλης βίας που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Γραμματείας Ισότητας Φύλων  της Πανελληνία Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - ΠΟΜΕΝΣ, και με θέμα: «Έμφυλη Ισότητα και Ένοπλες Δυνάμεις. Προκλήσεις -Εξελίξεις- Νομοθεσία».

 

Την Ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλεύτριες κ. Άννα Καραμανλή από τη Ν.Δ, Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής των Ελλήνων, η κ. Ραλλία Χρηστίδου από το ΣΥΡΙΖΑ, μέλος της Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής των Ελλήνων, η  κ. Νάντια Γιαννακόπουλου από το ΚΙΝΑΛ Β΄ Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής των Ελλήνων. Επίσης η Βάσια Κουτσούκου εκπρόσωπος της Βουλεύτριας της ΝΔ κ. Όλγας Κεφαλογιάννη και Πρόεδρος του  Δ.Σ. Κέντρου Μελέτης για το Φύλο και την Ισότητα (ΚΕΜΕΦΙ), η κ. Σταυρούλα Παπαδημητρίου, μέλος της Γραμματείας Ισότητας  ΑΔΕΔΥ, η κ. Σοφία Βαγενά, Πρόεδρος της Επιτροπής Δικαιωμάτων Ισότητας ΠΟΑΣΥ, ο κ. Παναγιώτης Ριζόπουλος, Πρόεδρος AHEPA Ψυχικού και ο κ. Σπύρο Ρίτσαρντ Χαγκαμπιμάνα, Υποδιοικητής Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης Μεταναστών του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και επίτιμο μέλος της ΠΟΜΕΝΣ.

 

Βιντεοσκοπημένο μήνυμά απέστειλε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας κ. Μαρία Συρεγγέλα, με το οποίο  αναφέρθηκε στην πολιτική της κυβέρνησης και στην αξία της ημερίδας της ΠΟΜΕΝΣ, η οποία, όπως τόνισε, είναι σημαντικό να περνούμε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες όσοι προασπίζονται την ασφάλειά και την άμυνα της χωράς μας, να στέκονται μπροστά στον αγώνα κατά της Έμφυλης Βίας.

Χαιρετισμό απέστειλαν η Βουλεύτρια κ. Φωτεινή Μπακαδήμα από το ΜΕΡΑ 25, οι Ευρωβουλευτές κ.κ. Έλενα Κουντουρά και Κώστας Αρβανίτης από το ΣΥΡΙΖΑ, και ο Emmanuel Jacob Πρόεδρος του EUROMIL.

 

Η ΠΟΜΕΝΣ ευχαριστεί ιδιαιτέρως τους διακεκριμένους ομιλητές/ριες κ.κ. Καλυψώ Γούλα - μέσω βιντεοσκόπησης- Γενική Γραμματέα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, τον Αναστάσιο Πετρόπουλο, Δικηγόρο, τέως Υφυπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, την Βάσω Κόλλια, τέως Γενική Γραμματέα Ισότητας των Φύλων, Μέλος Δ.Σ. Κέντρου Μελέτης για το Φύλο και την Ισότητα (ΚΕΜΕΦΙ), την Παναγιώτα Πετρόγλου, Δικηγόρο, μέλος του Δικτύου Νομικών Εμπειρογνωμόνων για την Ισότητα των Φύλων και τη μη Διάκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την Καλλιόπη Λυκοβαρδή, Δικηγόρο, Βοηθού Συνήγορου του Πολίτη για την ίση μεταχείριση. 

Τέλος ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στην δημοσιογράφο κ. Νανά Νταουντάκη, που με την εμπειρία της και τον επαγγελματισμό της, συντόνισε την όλη Ημερίδα με εξαιρετική επιτυχία,  αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά το πόσο καταξιωμένη είναι στο χώρο της δημοσιογραφίας.  

 

Ως Ομοσπονδία αγωνιζόμαστε για την εξάλειψη των φαινομένων της έμφυλης βίας και καταθέτουμε τον προβληματισμό μας για την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός ανοικτού δίαυλου επικοινωνίας με την Πολιτική και Στρατιωτική ηγεσία, επιβεβαιώνοντας εμπράκτως   την ουσιαστική συμβολή του συνδικαλισμού.

 

Η ΠΟΜΕΝΣ δεσμεύεται να επαναλάβει τη διοργάνωση ανάλογων ημερίδων σε πρωτοβάθμιες ενώσεις  και ότι θα συνεχίσει πιο αποφασιστικά τον αγώνα της για την αντιμετώπιση των φαινομένων βίας στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

 

Ο Πρόεδρος       

Για τη Γραμματεία Ισότητας Φύλων

Δημήτριος Ρώτας

Ασμχος (ΥΔΚ)

Αικατερίνη Κιουρτσίδου

Γραμματέας 

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά