Γρίφος Χαρδαλιά για Καλαμάτα, Ναύπλιο και άλλα πρώην κέντρα νεοσυλλέκτων

 ΚΕΜΧ Ναυπλίου



Ολα τα ενδεχόμενα ανοιχτά αφήνει υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς αναφορικά με τα κέντρα νεοσυλλέκτων που έκλεισαν στην Ηπειρωτική Ελλάδα, στα πλαίσια των αλλαγών στον τρόπο κατάταξης στις ένοπλες δυνάμεις, που πλέον γίνεται απευθείας στους τόπους που λειτουργούν οι μονάδες στις παραμεθόριες περιοχές. Ανάμεσα σε αυτά συγκαταλέγεται και το πρώην ΚΕΜΧ στο Ναύπλιο.

Ο κ. Χαρδαλιάς απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Μεσσηνίας της ΝΔ Γιάννη Λαμπρόπουλου με θέμα «Επαναλειτουργία του 9ου Συντάγματος Πεζικού στην Καλαμάτα και ως Κέντρο Νεοσυλλέκτων», ανέφερε ότι έχει συγκροτηθεί επιτροπή για την αξιολόγηση της υφιστάμενης διαδικασίας κατάταξης των στρατεύσιμων και τη συνεκτίμηση πλήθους άλλων παραγόντων. Ο γρίφος αναμένεται να δούμε πώς θα λυθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.
Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για Καλαμάτα, Ναύπλιο

Ένας χρησμός θα λέγαμε για το μέλλον του στρατοπέδου της Καλαμάτας, του Ναυπλίου και άλλων πρώην κέντρων νεοσυλλέκτων της Πελοποννήσου που έχουν πάψει πλέον να λειτουργούν ως τέτοια.

Ο κ. Χαρδαλιάς αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, λέγοντας ότι έχει συγκροτηθεί επιτροπή για την αξιολόγηση της υφιστάμενης διαδικασίας κατάταξης των στρατεύσιμων και τη συνεκτίμηση πλήθους άλλων παραγόντων.

Η απάντηση Χαρδαλιά

Αναλυτικά η απάντηση του Νίκου Χαρδαλιά στον Γιάννη Λαμπρόπουλο έχει ως εξής:

“Σε απάντηση της σχετικής ερώτησης, που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος, με θέμα «Επαναλειτουργία του 9ου Συντάγματος Πεζικού στην Καλαμάτα και ως Κέντρο Νεοσυλλέκτων», σας γνωρίζω τα ακόλουθα:


Η αναβάθμιση των Επιχειρησιακών Δυνατοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), εν προκειμένω δε του Στρατού Ξηράς, αποτελεί διαρκή επιδίωξη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, προκειμένου αυτός να ανταποκρίνεται στις εκάστοτε διαμορφούμενες απειλές και προκλήσεις.

Κατά την παρούσα χρονική περίοδο το ΓΕΣ, στο πλαίσιο των κατευθύνσεων που έχουν δοθεί, έχει συγκροτήσει επιτροπή η οποία προβαίνει στην αξιολόγηση της υφιστάμενης διαδικασίας κατάταξης των στρατεύσιμων, με σκοπό τη βελτίωση αυτής, λαμβάνοντας υπόψη τις επιχειρησιακές απαιτήσεις και συνεκτιμώντας παράλληλα πλήθος άλλων παραγόντων


anagnostis.org.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά