Αποστολή Συνοδείας Αεροσκαφών B – 52

 

Την Τρίτη 5 Απριλίου 2022 και μετά από αίτημα του NATO Air Command (NATO AIRCOM), δύο Αμερικανικά Στρατηγικά Βομβαρδιστικά Β-52 της Bomber Task Force κατά την πτήση τους στο πλαίσιο της Διασυμμαχικής Επιχείρησης «ONYX KICK» πραγματοποίησαν στο FIR Αθηνών συνεκπαίδευση αναχαίτισης και συνοδείας από Ελληνικά Μαχητικά Αεροσκάφη (Α/Φ) F-16 και F-4.

Μετά την είσοδό τους το πρώτο από το FIR Σόφιας (Βουλγαρία) και το δεύτερο από το FIR Μπρίντιζι (Ιταλία), τα δύο Β-52 συνενώθηκαν άνωθεν της Λευκάδας όπου και παρελήφθησαν από δύο ζεύγη Ελληνικών F-16, τα οποία ανέλαβαν αποστολή συνοδείας τους εντός του FIR Αθηνών, πραγματοποιώντας κατά την διάρκεια της πτήσης επιχειρησιακή εκπαίδευση σε αντικείμενα προστασίας Μονάδων Υψηλής Αξίας [High Value Asset (HVA)]. Ο σχηματισμός των Α/Φ κατευθύνθηκε σε δρομολόγιο άνωθεν της Πελοποννήσου και βορείως Κρήτης και κινούμενος ανατολικά εισήλθε στο FIR Λευκωσίας, οπότε και έληξε η πρώτη φάση της συνοδείας των Ελληνικών Μαχητικών.

Μετά από μία ώρα, τα Β-52 επανήλθαν από το ίδιο σημείο στο FIR Αθηνών, και συνοδευόμενα από ένα ζεύγος F-16 και ένα ζεύγος F-4 κινήθηκαν παράλληλα με την νότια ακτογραμμή της Κρήτης και εξήλθαν από τα δυτικά όριά του FIR Αθηνών.

Η εν λόγω δραστηριότητα η οποία πραγματοποιείται για δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα (πατήστε εδώ), συμβάλλει στην αναβάθμιση της πολυεπίπεδης στρατιωτικής συνέργειας των Ενόπλων Δυνάμεων των Κρατών – Μελών του ΝΑΤΟ, προάγοντας το επιπέδο της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας και της συνεργασίας των συμμετεχόντων σε συμμαχικό πλαίσιο.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά