Πόλεμος στην Ουκρανία: Αυτή είναι η «μαύρη λίστα» με τις «μη φιλικές χώρες» της Ρωσίας

 Πόλεμος στην Ουκρανία: Αυτή είναι η «μαύρη λίστα» με τις «μη φιλικές χώρες» της Ρωσίας

© Παρέχεται από: Protothema.gr

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι όλες οι επιχειρηματικές συμφωνίες με εταιρίες, αλλά και πρόσωπα από τις χώρες που χαρακτηρίζονται ως «μη φιλικές» θα πρέπει τώρα να έχουν την έγκριση μιας κυβερνητικής επιτροπής, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε η ρωσική κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ενέκρινε μία λίστα χωρών και περιοχών που προχωρούν σε «μη φιλικές ενέργειες» κατά της Ρωσίας, των εταιριών και των πολιτών της, μετά από την εφαρμογή δραστικών οικονομικών κυρώσεων για τις πολεμικές συγκρούσεις στην Ουκρανία.

Ο κατάλογος των χωρών:

Αυστραλία

Καναδάς

Ευρωπαϊκή Ένωση

Ισλανδία

Ιαπωνία

Μονακό

Μαυροβούνιο

Νέα Ζηλανδία

Νορβηγία

Ταϊβάν

Σαν Μαρίνο

Σιγκαπούρη

Νότια Κορέα

Ελβετία

Ουκρανία

Ηνωμένο Βασίλειο

Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Η «μαύρη λίστα» της Ρωσίας ακολουθεί ένα προεδρικό διάταγμα της 5ης Μαρτίου, το οποίο επιτρέπει στη ρωσική κυβέρνηση, στις εταιρίες και στους πολίτες να πληρώνουν προσωρινά με ξένο συνάλλαγμα τα χρέη που έχουν στο εξωτερικό σε «μη φιλικές χώρες» και σε ρούβλια.

msn

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά