Ουκρανοί έπιασαν αιχμάλωτο Ρώσο στρατιώτη και του φέρθηκαν αξιοπρεπώς

 

Ο πόλεμος, ο κάθε πόλεμος έχει μόνο στιγμές ηρωισμού και θηριωδίες. Υπάρχουν όμως και κάποιες εξαιρέσεις που απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι ένας σκληρός και αδυσώπητος πόλεμος που εκτός από τους άμαχους που έχει σαν θύματα, έχει και πολλούς νεκρούς στρατιώτες. Αν και καμία πλευρά δεν μιλάει για τους νεκρούς της, στις μάχες, αυτοί υπάρχουν.

Κάποια Ουκρανή μητέρα δεν θα δει ξανά το παιδί της και κάποια Ρωσίδα μάνα θα παραλάβει ένα γράμμα από το επιτελείο για τη γενναιότητα με την οποία έπεσε το παιδί της στο καθήκον. Ο πόλεμος έχει μόνο ένα πρόσωπο και αυτό είναι σκληρό.

Μια περίπτωση όμως στο Ρωσο- Ουκρανικό μέτωπο, συγκινεί. Ένας Ρώσος στρατιώτης, σχεδόν παιδί που κλήθηκε να πολεμήσει, πιάστηκε αιχμάλωτος από τους Ουκρανούς. Θα μπορούσαν κάλλιστα να τον βασανίσουν και να τον εκτελέσουν με συνοπτικές διαδικασίες (οι διεθνείς συνθήκες για τους αιχμαλώτους στον πόλεμο, πάνε περίπατο). Δεν το έκαναν.

Του έδωσαν να φάει

Τον αφόπλισαν, του έδωσαν να πιεί τσάι και να φάει ενώ τον άφησαν να μιλήσει με τη μητέρα του μέσω βιντεοκλήσης. Η Αναστασία Λαπατίνα που είναι Ουκρανή δημοσιογράφος και ήταν παρούσα ανέβασε στο twitter το σχόλιο: «Θέλω να κλάψω για την πατρίδα μου».

Βέβαια αυτό μπορεί να είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό το οποίο απλά «βολεύει» μια από τις δυο πλευρές (θα μπορούσε να είναι Ουκρανός ο αιχμάλωτος σε ρώσους στρατιώτες) να δείξει στην παγκόσμια κοινή γνώμη ότι «εμείς δεν είμαστε εγκληματίες και σεβόμαστε τους αιχμαλώτους».

in.gr

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά