Δύναμη Ταχείας Ανάπτυξης 5000 στελεχών αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση


eurokinissi





Αποφάσεις σε ένα θέμα που εκκρεμούσε για χρόνια έφερε η εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία. Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες αποφάσισαν η Ένωση να προχωρήσει στη δημιουργία μιας ισχυρης δύναμης ταχείας ανάπτυξης που θα επανδρωθεί από 5000 στελέχη.


Η δύναμη αυτή θα μπορεί να ανταποκριθεί σε διαφορετικού τύπου κρίσεις. Οι υπουργοί Εξωτερικών αποφάσισαν ακόμα την ανάπτυξη 200 ειδικών εμπειρογνωμόνων της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας της ΕΕ εντός 30 ημερών.

Στην ίδια αυτή συνάντηση οι υπουργοί των κρατών μελών αποφάσισαν να απελευθερώσουν ακόμα περισσότερα κεφάλαιο από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ειρήνης για την Ουκρανία, αλλά να θεσμοθετήσουν και μια πιο ταχεία και ευέλικτη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Ο Ευρωπαιος Επίτροπος για την Εξωτερική Πολιτική και Ασφάλεια, Ζοζέπ Μπορέλ ανέφερε σχετικά με τις αποφάσεις της Συνόδου. «Η ταχεία αυτή δύναμη δεν θα αφορά σε έναν στρατό της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλα σε μια δυναμη ικανή να συνδράμει τους εταίρους της εντός του ΝΑΤΟ και να διασφαλίσει τη συνεργασία με τους γείτονες της ΕΕ. Αυτή είναι μόνο η αρχή. Πρέπει να μεταφράσουμε όλες αυτές τις προθέσεις σε πράξεις για να μετατρέψουμε την ΕΕ σε έναν εγγυητή της ασφάλειας. Σε άλλη περίπτωση θα είμαστε σε κίνδυνο».

Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν, Ντράγκι, Μακρόν, Σολτς, Τζόνσον

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι είχε σήμερα το απόγευμα τηλεφωνική συνομιλία με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς και με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, ενόψει της διάσκεψης του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και της συμμετοχής του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοινωθέν της ιταλικής κυβέρνησης, «οι ηγέτες υπογράμμισαν και πάλι την σημασία των κοινών προθέσεων και δράσεων που αναπτύχθηκαν σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση του πολέμου στην Ουκρανία και των συνεπειών του».


«Με αναφορά στη σοβαρή ανθρωπιστική κατάσταση έκτακτης ανάγκης, οι ηγέτες δεσμεύθηκαν να συντονίσουν τις προσπάθειές τους για την παροχή βοήθειας στους κατοίκους της Ουκρανίας, οι οποίοι αφήνουν πίσω τους τον πόλεμο ή δεν μπορούν να βγουν από την χώρα τους» υπογραμμίζει, τέλος, η κυβέρνηση Ντράγκι.


Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά