H φρεγάτα «Ύδρα» του Πολεμικού Ναυτικού βοηθά στις επιχειρήσεις στο Euroferry Olympia

 



Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς που καίει από χθες τα ξημερώματα στο πλοίο Euroferry Olympia ανοικτά της Κέρκυρας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το πλοίο έχει ήδη προσδεθεί από ρυμουλκό ώστε να μην κινδυνεύσει να παρασυρθεί .

Οι ναυαγοσωστικές εταιρείες που έχουν σπεύσει σε συνεργασία με τις Αρχές, έχουν ξεκινήσει να μεταφέρουν το πλοίο σε ασφαλέστερο σημείο ώστε να είναι προστατευμένο σε περίπτωση που ο καιρός αλλάξει προς το χειρότερο.


ploio__4_
Πλήρης οθόνη

1/1 ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ © Παρέχεται από: Protothema.gr

ploio__4_

Αυτή τη στιγμή οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για τα πλοίο της Πυροσβεστικής να το μεταφέρουν καθώς όσο είναι στα ανοικτά υπάρχει φόβος να προσαράξει στα αβαθή ή να προσκρούσει πάνω σε κάποιο άλλο πλοίο.

Παράλληλα, συνεχίζεται η κατάσβεση της πυρκαγιάς στο πλοίο από τα ρυμουλκά καθώς και τα πυροσβεστικά πλοία της Πυροσβεστικής.Καθώς το πλοίο ρυμουλκείται βόρεια της Κέρκυρας, οι θερμοκρασίες πάνω σε αυτό «αγγίζουν» τους 550 βαθμούς Κελσίου. Βασικό μέλημα είναι τόσο να σβήσει η φωτιά, όσο και το πλοίο να μην βυθιστεί. Η επιχείρησ κατάσβεσης θα διαρκέσει μέρες, ενώ, προτού το πλοίο προσεγγίσει σε λιμάνι, θα πρέπει να έχει γίνει απάντληση των πετρελαιοειδών.




© Παρέχεται από: Protothema.gr euroferry-olympia-1© Παρέχεται από: Protothema.gr euroferry-olympia-2







Αγωνία για τα καύσιμα - Στους 550°C η θερμοκρασία στο εσωτερικό

Εκτός από τους εγκλωβισμένους για τους οποίους θα συνεχιστεί αναζήτηση όταν οι φλόγες που καίουν στο εσωτερικό του πλοίου σταματήσουν να καίνε, ανησυχία υπάρχει και σχετικά με τα καύσιμα του πλοίου καθώς εγκυμονεί κίνδυνος μεγάλης περιβαλλοντικής καταστροφής και ρύπανσης της θάλασσας.




Το Euroferry Olympia «κουβαλά» περίπου 700 τόνους καύσιμα και αν η φωτιά δεν σβηστεί, δεν μπορεί να γίνει η απάντληση των καυσίμων από τις αρμόδιες εταιρείες.

Σύμφωνα με την τελευταία μέτρηση που έγινε στο εσωτερικό του πλοίου, θερμοκρασία του βρίσκεται στους 550 βαθμούς Κελσίου




Επί του παρόντος, οι διασώστες δεν μπορούν να ανέβουν στο πλοίο, καθώς η φωτιά που καίει στο εσωτερικό του δεν τους το επιτρέπει. Για την ώρα συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς, ώστε να συνεχιστεί η αναζήτηση των αγνοουμένων στο εσωτερικό του.© Παρέχεται από: Protothema.gr ploio__3_

Γύρω από το πλοίο υπάρχει αντιρρυπαντικός εξοπλισμός και σκάφη στην θαλάσσια περιοχή για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος από τυχόν διαρροή καυσίμων στην θάλασσα. Για αυτό το λόγο είναι στη περιοχή μια έμπειρη ειδική ναυαγοσωστική ομάδα που αποτελείται από 14 άτομα. Πρόκειται για ναυαγοσώστες των εταιρειών MEGATUGS και SMIT Salvage που βρίσκονται στην περιοχή προκειμένου να διεξαχθούν οι εργασίες με τον καλύτερο και ασφαλέστερο τρόπο.

Στο σημείο βρίσκεται και η φρεγάτα «Ύδρα» του Πολεμικού Ναυτικού.

msn
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά