«Αστακοί» τα νησιά του Αιγαίου – Έλληνες κομάντο και στις πιο μικρές βραχονησίδες




Ασκήσεις ακόμα και στις πιο μικρές βραχονησίδες πραγματοποιούν οι Έλληνες κομάντο.


Ποια αποστρατικοποίηση; Έτσι απαντά η Ελλάδα στις παράλογες αξιώσεις της Τουρκίας – Εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου για συνεχείς ασκήσεις και μόνιμη επαγρύπνηση από τον Έβρο μέχρι το Καστελλόριζο.

Με συνεχή διπλωματική κινητικότητα, μόνιμη επαγρύπνηση σε κάθε Μονάδα της Επικράτειας, ειδικά στα σύνορα και με το ηθικό στα ύψη, η Ελλάδα απαντά στις συνεχείς προκλήσεις της Τουρκίας η οποία λόγω και έργω προσπαθεί να κλιμακώσει την ένταση.

Έχοντας πλέον ως πάγια τακτική την αποστολή μη επανδρωμένων αεροσκαφών για να κάνουν τις ανόητες παραβιάσεις στο Αιγαίο, η Άγκυρα δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις και αναγκάζει την Αθήνα να θέσει σε ετοιμότητα τις Ένοπλες Δυνάμεις.



Μόνιμη επωδός για τον Ταγίπ Ερντογάν και τους υπουργούς του είναι το αίτημα για αποστρατικοποίηση νησιών του Αιγαίου, τα οποία προφανώς αποτελούν εμπόδιο στις αναθεωρητικές του βλέψεις. «Όσο υπάρχει απειλή από απέναντι, εμείς όχι απλά δεν αποστρατικοποιούμε τίποτα, αλλά αντιθέτως, ενισχύουμε τις δυνάμεις και παραμένουμε σε μέγιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα», διαμηνύουν στρατιωτικές πηγές, απαντώντας στις απαράδεκτες απαιτήσεις της γείτονος.

Προφανώς οι Τούρκοι νομίζουν πως με πρακτικές όπως η παρενόχληση διά ασυρμάτου του ελικοπτέρου που μετέφερε τον υφυπουργό Άμυνας κ. Νίκο Χαρδαλιά στο Ανατολικό Αιγαίο, θα μας τρομάξουν και θα μας αναγκάσουν να συζητήσουμε τη δική τους παράλογη ατζέντα. Κάθε άλλο! Οι Ένοπλες Δυνάμεις όχι απλά δεν τρομοκρατούνται από τους θρασύδειλους Τούρκους, αλλά απαντούν με κάθε τρόπο... Από την άμεση απάντηση στους Τούρκους μέσω ασυρμάτου ότι το ελικόπτερο πετά εντός FIR Αθηνών και όχι σε αποστρατικοποιημένη ζώνη, μέχρι τη θωράκιση όλου του Αρχιπελάγους και τη συνεχή εξοπλιστική ενίσχυση.

Οι εικόνες των βαρύτατα οπλισμένων κομάντο της ΔΕΠ του ΓΕΕΘΑ πάνω στα ακριτικά νησάκια που επισκέφθηκε ο υφυπουργός Άμυνας κ. Νίκος Χαρδαλιάς, αποτέλεσαν την καλύτερη απάντηση στο παραλήρημα των Τούρκων που βλέπουν ακόμα και τα πιο μικρά νησάκια του Αιγαίου να έχουν μετατραπεί σε πανίσχυρα φρούρια.



Πάνοπλοι Έλληνες κομάντο μαζί με τον υφυπουργός Άμυνας κ. Νίκο Χαρδαλιά.

Παράλληλα, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος έχει δώσει εντολή για συνεχείς ασκήσεις σε διάφορα σενάρια τα οποία έχει καταρτήσει το ΓΕΕΘΑ, με έμφαση βεβαίως στην ανακατάληψη βραχονησίδας και στην αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών. Από τον Έβρο μέχρι το Καστελλόριζο, οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν δημιουργήσει ένα ατσάλινο τείχος, στέλνοντας μήνυμα στην Άγκυρα πως ακόμα και το πιο μικρό νησάκι του Ανατολικού Αιγαίο μπορεί να κρύβει… εκπλήξεις για όποιον επιχειρήσει να πραγματοποιήσει οποιαδήποτε ενέργεια.

Επίσης, εκτός από το Αιγαίο, συνεχίζεται η εκπαίδευση και στην υπόλοιπη χώρα, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις πραγματοποιείται συνεκπαίδευση με άλλες χώρες. Μετά τις κοινές ασκήσεις του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας με τους Γάλλους γύρω και πάνω από το αεροπλανοφόρο Charles de Gaule, ήρθε η σειρά του Στρατού Ξηράς να εκπαιδευτεί μαζί με τους Αμερικανούς στη Θεσσαλία.

Από την Δευτέρα 07 έως την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022 διεξήχθη η Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΖΕΥΣ» στο Πεδίο Βολής «ΚΡΑΝΑΙΑΣ» μεταξύ Μονάδων επιθετικών ελικοπτέρων της Ελλάδας από την 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού (ΤΑΞΑΣ) και των ΗΠΑ από την 7th Squadron 17th Cavalry Regiment (7-17 CAV), η οποία έχει αναπτυχθεί στην Βάση Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο στο πλαίσιο της Επιχείρησης «ATLANTIC RESOLVE» ( ).

Κατά την διάρκεια της Άσκησης εκτελέστηκαν εικονικές βολές κατά επίγειων στόχων, σενάρια σχεδίασης και διεξαγωγής τακτικών αποστολών ΕΕ/Π σε μεικτούς σχηματισμούς, καθώς και σενάρια ανεφοδιασμού από Προκεχωρημένα Σημεία Ανεφοδιασμού ελικοπτερων, με σκοπό την επαύξηση της διαλειτουργικότητας μεταξύ των Μονάδων επιθετικών ελικοπτέρων των 2 Χωρών.


Στην Ολομέλεια το Νομοσχέδιο για την αμυντική θωράκιση

Θυμίζουμε πως σήμερα, Τρίτη 15/02 εισάγεται για συζήτηση και έγκριση, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της χώρας, με τις συμβάσεις για την αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να εξασφαλίσει ευρύτερη πλειοψηφία, καθώς ΝΔ, Κίνημα Αλλαγής και Ελληνική Λύση θα ψηφίσουν «υπέρ». Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δηλώσει «παρών» επί της αρχής και θα υπερψηφίσει τις διατάξεις του, με εξαίρεση τις διατάξεις που αναφέρονται στην αγορά των 6 Rafale που θα τις καταψηφίσει. Το ΚΚΕ θα καταψηφίσει επί της αρχής, αλλά θα δηλώσει «παρών» στη σύμβαση για τις τορπίλες. Το ΜέΡΑ25 διατηρεί επιφύλαξη για την τελική του στάση στην ολομέλεια.

«Είναι προφανές ότι οι συμβάσεις που φέρνουμε προς έγκριση στη Βουλή, είναι άκρως επωφελείς για τη συνολική δυνατότητα των Ενόπλων Δυνάμεων», υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, κλείνοντας τη φάση της επεξεργασίας του νομοσχεδίου στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Εθνικής Άμυνας.

«Είναι άκρως απαραίτητα εξοπλιστικά προγράμματα, για την ενίσχυση του Πολεμικού, Ναυτικού με πολύτιμες νέες δυνάμεις και για την ενίσχυση της Πολεμικής Αεροπορίας, με έναν τύπο αεροσκάφους με αποδεδειγμένη αξία», είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος και τόνισε ότι «ασφαλώς η προσπάθεια αυτή έχει τεράστιο, δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος, αλλά έχει και ανυπολόγιστο εθνικό όφελος, σε μια εποχή με πολλές γεωπολιτικές αβεβαιότητες, με εντάσεις, με κρίσεις, με απειλές που εκδηλώνονται κοντά μας». Είναι χαρακτηριστικός ο τρόπος με τον οποίο ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας περιέγραψε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σήμερα.

«Πριν από μερικά χρόνια, θα ήταν σενάριο επιστημονικής φαντασίας να συζητάμε για υπαρκτό σενάριο να ξεσπάσει πόλεμος σε ευρωπαϊκό έδαφος. Αυτές τις ημέρες, συζητάμε όμως ακριβώς αυτό. Ένα πολύ υπαρκτό σενάριο να ξεσπάσει πόλεμος σε ευρωπαϊκό έδαφος και μάλιστα, όχι μακριά από τα δικά μας τα μέρη» είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος και τόνισε: «σε κάθε περίπτωση, η χώρα πρέπει να κάνει προσπάθειες για να θωρακιστεί. Και αυτό είναι και το δικό μας καθήκον. Αυτή είναι η αποστολή μας. Και πρέπει να κάνουμε με πιο εντατικούς ρυθμούς, για να καλύψουμε κενά του παρελθόντος, όταν οι συνθήκες και οι οικονομικές δυσκολίες ήταν διαφορετικές. Πρέπει λοιπόν να επιδείξουμε ομοψυχία για να επαυξήσουμε τις δυνατότητες των Ενόπλων Δυνάμεων και με τον τρόπο αυτό να θωρακίσουμε και την πατρίδα μας, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς».

 Newsbomb.gr.
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά