Μπάιντεν: Είναι το ξεκίνημα ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία

 

Μπάιντεν: Είναι το ξεκίνημα ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία© Shutterstock Μπάιντεν: Είναι το ξεκίνημα ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι απέσπασε ένα κομμάτι της Ουκρανίας, τόνισε ο Τζο Μπάιντεν σε διάγγελμα του, λέγοντας ότι αυτή είναι η αρχή της ρωσικής εισβολής στη χώρα.

Έδωσε δε έμφαση στο ότι ο Πούτιν διεκδικεί περισσότερα εδάφη από αυτά που ελέγχουν σήμερα οι αυτονομιστές.

 Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι θα αρχίσει να επιβάλει κυρώσεις πολύ πιο ισχυρές από τις προηγούμενες. 

«Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και απαιτεί σθεναρή απάντηση» υπογράμμισε. 

Όπως σημείωσε ο Μπάιντεν, η Ρωσία έχει πλέον χωρίς καμία αμφιβολία κινηθεί ενάντια στην Ουκρανία με την αναγνώριση των αποσχιστικών περιοχών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ. 

Ο ίδιος τόνισε ότι η πρώτη μερίδα κυρώσεων θα τεθεί σε ισχύ άμεσα. Ειδικότερα, ο Μπάιντεν ανέφερε ότι οι ΗΠΑ θα επιβάλουν κυρώσεις σε δύο ρωσικές τράπεζες, καθώς και σε μέλη της ρωσικής ελίτ. Σημείωσε επίσης ότι ΗΠΑ θα εφαρμόσουν ένα περιεκτικό πακέτο κυρώσεων ενάντια στο ρωσικό κρατικό χρέος. 

Πρόσθεσε ακόμα ότι έχει δώσει άδεια για να αποσταλούν περισσότερες δυνάμεις και στρατιωτικός εξοπλισμός για την ενίσχυση των χωρών της Βαλτικής. 

Ο Μπάιντεν έκλεισε την ομιλία του δίνοντας και ένα τόνο αισιοδοξίας. Υπάρχει ακόμα χρόνος να αποφύγουμε το «χειρότερο σενάριο», δήλωσε. «Παραμένουμε δεσμευμένοι στην διπλωματία αν είναι σοβαρή. Όταν τελειώσουν όλα θα κρίνουμε τη Ρωσία από τις πράξεις, όχι από τα λόγια της».

Ότι και να κάνει η Ρωσία θα απαντήσουμε με ενότητα και καθαρότητα.

msn

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά