Ένοπλες Δυνάμεις: Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο με ρυθμίσεις για κρίσεις και αποστρατείες αξιωματικών









Με ρυθμίσεις από πέντε υπουργεία και με ζητήματα σταδιοδρομίας και εξέλιξης για τα στελέχη στις Ένοπλες Δυνάμεις, δόθηκε σήμερα σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Καταπολέμησης της Διαφθοράς, διατάξεις για την ολοκλήρωση της μεταφοράς των δασικών υπηρεσιών στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, διατάξεις για την εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ‘Ελλάδα 2.0’ και άλλες επείγουσες διατάξεις».

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει διατάξεις των υπουργείων Εσωτερικών, Εθνικής Άμυνας, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Οικονομικών και Υγείας, καθώς και του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων.
Ποιες οι ρυθμίσεις για τις Ένοπλες Δυνάμεις

Ειδικότερα, αυξάνονται τα όρια ηλικίας αποστρατείας για το σύνολο των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων βαθμών Υποστράτηγου έως Συνταγματάρχη και αντιστοίχων. Επίσης, γίνεται προσαρμογή των ορίων ηλικίας αποστρατείας για τους αξιωματικούς Υγειονομικού Ιατρούς, Κτηνιάτρους, Οδοντιάτρους, Φαρμακοποιούς, Νοσηλευτές στους βαθμούς του Υποστρατήγου, Ταξιάρχου, Συνταγματάρχη και αντιστοίχων των άλλων Κλάδων, για τους οποίους τα όρια ηλικίας αυξάνονται κατά τρία έτη για τους αξιωματικούς βαθμού Ταξίαρχου και Συνταγματάρχη και κατά τέσσερα έτη για τους αξιωματικούς βαθμού Υποστράτηγου, καθώς και για τους αξιωματικούς του Θρησκευτικού Σώματος, για τους οποίους τα παραπάνω όρια ηλικίας αυξάνονται κατά πέντε έτη για τους βαθμούς του Αντισυνταγματάρχη έως Ανθυπολοχαγού και κατά τρία έτη για τους βαθμούς του Ταξίαρχου και του Συνταγματάρχη.

Εισάγεται η υποχρέωση της κατ’ έτος κρίσης των αξιωματικών βαθμού Συνταγματάρχη και αντιστοίχων των άλλων Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, που στη συντριπτική τους πλειονότητα καταλαμβάνουν θέσεις ευθύνης, «ώστε να καταργηθεί η στρέβλωση, αξιωματικοί που ασκούν κρίσιμα καθήκοντα, να κρίνονται με μία μόλις κρίση για προαγωγή σε βαθμό ανωτάτου», όπως αναφέρει η αιτιολογική έκθεση που συνοδεύει το νομοσχέδιο.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ

onalert


Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά