Ενεργειακή αναβάθμιση πρόκειται να γίνει στο Πολεμικό Μουσείο

 




Διαγωνισμός για την ενεργειακή αναβάθμιση του Μουσείου. Σε 4,5 εκατ. ευρώ ο Προϋπολογισμός.
Ενεργειακή αναβάθμιση πρόκειται να γίνει στο Πολεμικό Μουσείο, με τον προϋπολογισμό να ανέρχεται σε περίπου 4,5 εκατ. ευρώ.
Συγκεκριμένα, αναρτήθηκε στη Διαύγεια σήμερα, Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου (ώρα 17:53:37) η προκήρυξη για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του Πολεμικού Μουσείου, προϋπολογισμού 4.475.200,00 ευρώ (με αναθεώρηση και ΦΠΑ), όπως αναφέρεται σχετικά.
Το έργο αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση του μουσείου και οι προτεινόμενες παρεμβάσεις είναι οι εξής:
-Εξοικονόμηση ενέργειας (ΕΞΕ) στο σύστημα κλιματισμού & φωτισμού
-Εξοικονόμηση ενέργειας (ΕΞΕ) στο κέλυφος του κτιρίου (θερμομόνωση δώματος και νέα κουφώματα στις όψεις)
-Εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος με την μέθοδο του συμψηφισμού και
-Εφαρμογή συστήματος αυτοματισμού BEMS με διασύνδεση στα συστήματα του κτιρίου.
Όπως αναφέρεται στην προκήρυξη από την προσομοίωση που πραγματοποιήθηκε και το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης (ΠΕΑ) που εκδόθηκε, η ενεργειακή τάξη του Πολεμικού Μουσείου είναι Η.
Με τα προτεινόμενα μέτρα, η επιτυγχανόμενη εξοικονόμηση ενέργειας θα είναι τουλάχιστον 90% ενώ η ενεργειακή του τάξη θα ανέβει στην ενεργειακή κατηγορία Α+.
Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020»).
Το μουσείο σχεδιάστηκε από μια ομάδα διακεκριμένων επιστημόνων με επικεφαλής τον Θουκυδίδη Βαλέντη, αρχιτέκτονα και καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, εγκαινιάστηκε στις 18 Ιουλίου 1975, με βασικό σκοπό να αποδώσει τιμή σε όσους αγωνίστηκαν για την ελευθερία της Ελλάδας.
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά