Κηδεία 19χρονου- Στεφάνι απο τον ΑΓΕΣ και την Μεραρχία

 


Κηδεία 19χρονου: «Αφήστε με να πάω μαζί του», σπάραζε ο πατέρας του Άλκη

«Να πιαστούν οι δολοφόνοι του, μην ξεχαστεί ο Άλκης» ήταν οι μόνες λέξεις που μπορούσαν να ψελλίσουν τα μέλη της οικογένειας του 19χρονου που δολοφονήθηκε από τα ξημερώματα της Τρίτης στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια της κηδείας του νωρίτερα σήμερα Τετάρτη (2.2.2022) στη Βέροια.

Στην κηδεία στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στα Κοιμητήρια Βέροιας οι γονείς του αγοριού ήταν συντετριμμένοι, ενώ οι συγγενείς και οι φίλοι της οικογένειας του αγοριού, που κάποιοι του έκοψαν πρόωρα το νήμα της ζωής του, δεν μπορούσαν να ακόμα να πιστέψουν αυτό που συνέβη.

Όλοι τους όμως, στην εκκλησία της Βέροιας που τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία ζητούσαν τη σύλληψη των φονιάδων, των ανθρώπων που κατέβηκαν από τα δύο αυτοκίνητα και επιτέθηκαν στο φοιτητή και τους τέσσερις φίλους του.

Τραγική φιγούρα οι συγγενείς του Άλκη με τον πατέρα του να σπαράζει στο κλάμα και να φωνάζει «αφήστε με! Αφήστε με να πάω μαζί του». Ο ίδιος εξέφρασε την επιθυμία να διοργανωθεί φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ του Άρη και του ΠΑΟΚ με τους φιλάθλους να είναι δίπλα – δίπλα και τα έσοδα να διατεθούν σε φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Συγκινητικός ο επικήδειος

Συγκλονιστικός ήταν όμως και ο επικήδειος του ιερέα που τέλεσε την εξόδιο ακολουθία. «Επειδή ο Θεός θέλει αγγέλους δίπλα του, πήρε τον Αλκιβιάδη για να τον κάνει έναν άγγελο. Βέβαια ο χρόνος αυτή τη στιγμή είναι απαρηγόρητος, με τέτοια αγάπη σε αποχωρίζονται αλλά εμείς τους διαβεβαιώνουμε ότι δεν σε αποχωρίζονται για πάντα. Για πολύ λίγο. Γιατί μπροστά στα μάτια του Θεού, η αιωνιότητα είναι σαν μέρα μία. Θα σε αποχωριστούν για λίγο και πάλι θα ξανασμίξουμε στην άλλη ζωή» ανεφέρε ο ιερέας.

Συνεχίζοντας πρόσθεσε: «Και εσύ θα μας υποδεχτείς ως άγγελος γιατί έφυγες νωρίς από αυτή τη ζωή και το κακό και η αμαρτία δεν μπόρεσαν να κάνουν μεγάλο κακό στην ψυχούλα σου. Ευχόμαστε στους αγαπητούς σου γονείς που σήμερα κλαίνε και οδύρονται μπροστά στο φέρετρό σου. Είναι δίκαιο αλλά θα πρέπει να τους πούμε να μην κλαίνε σαν και εκείνους που δεν έχουν ελπίδα, γιατί έχουν την ελπίδα της Αναλήψεως και της Αναστάσεως. Δεν εξαφανίζεσαι. Για λίγο αποχωριζόμαστε και πάλι στην άλλη ζωή θα τον συναντήσετε. Αλλά όχι απαρηγόρητος».

Καταλήγοντας, ο ιερέας αποχαιρέτησε το φοιτητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. «Καλό σου ταξίδι Αλκιβιάδη. Η Παναγία, ο Χριστός, οι Άγιοι, οι άγγελοι να σε υποδεχτούν στην Βασιλεία των Ουρανών. Είμαστε εδώ και σε αποχαιρετούμε μαζί με τους αγαπητούς σου γονείς, την αδελφούλα σου. Ο Αλκιβιάδης ζει».

Ρεπορτάζ: Άγγελος Λαμπίδης

Κηδεία 19χρονου: «Αφήστε με να πάω μαζί του», σπάραζε ο πατέρας του Άλκη (newsit.gr)

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά