Π.Ο.Ε.Σ προς ΥΕΘΑ - Γιατί οι καταστάσεις επιβίβασης περιορίζονται σε μία κατ' έτος;

 

ΠΟΕΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

TYPOGRAPHY



ΘΕΜΑ  :   Καταστάσεις Επιβίβασης Στελεχών ΕΔ

            Κύριε Υπουργέ.

Με τη σχετική απόφαση καθορίζονται, μεταξύ των άλλων, οι δικαιούχοι του δικαιώματος λήψης καταστάσεων επιβίβασης (ΚΕ), ενώ ταυτόχρονα εξειδικεύονται το μεταφορικό μέσο και η θέση των ταξιδευόντων με ΚΕ.

 Επιτρέψτε μας να εκφράσουμε τη δυσαρέσκειά μας, αφ΄ ενός για το γεγονός ότι ουδέποτε κλήθηκε η Ομοσπονδία μας να καταθέσει την άποψή της και την πρότασή της για το εν λόγω ζήτημα και αφ΄ ετέρου διότι: 

    α. Στο στρατιωτικό προσωπικό των ΕΔ, που δεν έχει δηλώσει τη φρουρά που υπηρετεί ως τόπο προτίμησης, χορηγείται ΜΟΝΟ για μία φορά μέσα στο ίδιο ημερολογιακό έτος ΚΕ μετ’ επιστροφής για τόπο προορισμού της επιθυμίας του και με όλα τα συγκοινωνιακά μέσα ΠΛΗΝ της αεροπορικής μετακίνησης.     

     β. Εφόσον υφίσταται διάκριση θέσεων, δικαιούνται να ταξιδεύουν με ΚΕ στην Α΄ θέση οι ανώτατοι αξιωματικοί καθώς και οι Συνταγματάρχες και οι αντίστοιχοι των άλλων Κλάδων και των Κοινών Σωμάτων των ΕΔ, ενώ στη Β΄ θέση το λοιπό στρατιωτικό προσωπικό.

   Δεν είναι δυνατόν, συνάδελφοί μας που υπηρετούν, εξαιτίας υπηρεσιακών λόγων ή για λόγους υπηρεσιακής εξέλιξης, σε φρουρά προτίμησής τους, η οποία όμως είναι μακριά από τις εστίες τους, να αποκλείονται από το δικαίωμα της χορήγησης ΚΕ

  Δεν είναι δυνατόν, η χορηγούμενη κατ’ ημερολογιακό έτος ΚΕ να περιορίζεται στη μία (1).

   Δεν είναι δυνατόν, να αποκλείονται τα μέλη των οικογενειών τους από τις εν λόγω ΚΕ.

   Δεν είναι δυνατόν, να εξαιρείται η αεροπορική μετακίνηση, όταν αποτελεί γρήγορη, ασφαλή και σε πολλές των περιπτώσεων, φθηνότερη επιλογή σε σύγκριση με τις υπόλοιπες επιλογές μετακίνησης.

              Ένα απλό παράδειγμα εδώ αρκεί να πείσει:

              Έχουμε λοιπόν κάποιον δικαιούχο ΚΕ ο οποίος επιθυμεί να ταξιδέψει την 8/2/2022 από το Ηράκλειο της Κρήτης προς την Αθήνα. Το κόστος της μετακίνησής του με αεροπλάνο θα είναι:

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά