Οι 10 πιο διάσημες Στρατιωτικές Ακαδημίες στον κόσμο

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Οι 10 πιο διάσημες Στρατιωτικές Ακαδημίες στον κόσμο

Υπάρχουν μερικές στρατιωτικές ακαδημίες ανά τον κόσμο, που για όσους θέλουν να ακολουθήσουν μια καριέρα στις ένοπλες δυνάμεις, μπορούν να αποτελέσουν εξαιρετικές επιλογές-σχολές εκπαίδευσης και προετοιμασίας, και οι οποίες διδάσκουν στους σπουδαστές τους πώς να προετοιμάσουν τόσο το σώμα όσο και το μυαλό τους. Οι φοιτητές που ολοκληρώνουν προπτυχιακά προγράμματα σε στρατιωτικές ακαδημίες των ΗΠΑ μπορούν να έχουν ακόμη και την επιλογή να παρακολουθήσουν ένα online μεταπτυχιακό στη στρατιωτική ιστορία, εάν ενδιαφέρονται για μεταπτυχιακές σπουδές.

Παρακάτω παρουσιάζουμε μερικές από τις καλύτερες, πιο αυστηρές και πιο γνωστές στρατιωτικές ακαδημίες διεθνώς.


1. ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ, WEST POINT, ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Η USMA, γνωστή και ως West Point, είναι ίσως μια από τις καλύτερες και πιο διάσημες στρατιωτικές ακαδημίες στον κόσμο. Οι φοιτητές όχι μόνο πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην Ακαδημία, αλλά πρέπει να λάβουν έγκριση και από κάποιον βουλευτή των ΗΠΑ για να γίνουν δεκτοί. Υπάρχει επίσης ένας αυστηρός κώδικας τιμής και οι σπουδαστές αναμένεται όχι μόνο να έχουν καλά ακαδημαϊκά αποτελέσματα, αλλά και να αποκτήσουν αθλητικές δεξιότητες. Δεν υπάρχουν δίδακτρα στο West Point, αλλά οι φοιτητές πρέπει να αναλάβουν κατευθείαν υπηρεσία στον Στρατό μετά την αποφοίτησή τους. Η Ακαδημία βρίσκεται σε έναν γραφικό λόφο με θέα στον ποταμό Hudson, ενώ η ίδια η σχολή αποτελεί ένα εθνικό ορόσημο και από αυτήν έχουν αποφοιτήσει ορισμένοι επίλεκτοι σπουδαστές, συμπεριλαμβανομένων δύο προέδρων και πολλών διάσημων στρατηγών.

 

2. ΝΑΥΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ, ΑΝΝΑΠΟΛΗ, ΜΕΡΥΛΑΝΤ

Το USNA ιδρύθηκε το 1845 και από τότε εκπαιδεύει αξιωματικούς για το Ναυτικό και το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ. Η πανεπιστημιούπολη της Ακαδημίας είναι ένα εθνικό ορόσημο και βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με το αυτοκίνητο από την Ουάσιγκτον. Όπως και στο West Point, οι μαθητές στο USNA χρειάζονται έγκριση από ένα μέλος του Κογκρέσου για να γίνουν δεκτοί. Ενώ 1.300 σπουδαστές εισέρχονται κάθε χρόνο στην Ακαδημία, μόνο περίπου 1.000 φτάνουν στην αποφοίτηση. Σε αντάλλαγμα για δωρεάν δίδακτρα, οι απόφοιτοι πρέπει να υπηρετήσουν σε κλάδο του στρατού για τουλάχιστον πέντε χρόνια μετά τη λήψη των πτυχίων τους.

 

3. ΚΟΛΕΓΙΟ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ CRANWELL, SLEAFORD, ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Το Royal Air Force College ιδρύθηκε αρχικά ως κέντρο εκπαίδευσης ναυτικής αεροπορίας κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου και τελικά έγινε η πρώτη αεροπορική ακαδημία στον κόσμο το 1919. Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, η σχολή σταμάτησε να εκπαιδεύει αποκλειστικά αξιωματικούς και άρχισε να εκπαιδεύει άτομα για να πετάξουν στη Βρετανική Πολεμική Αεροπορία. Σήμερα, το Κολέγιο RAF έχει επιστρέψει στον αρχικό του σκοπό και μπορεί να υπερηφανεύεται για μερικά αρκετά μεγάλα ονόματα αποφοίτων του, συμπεριλαμβανομένου του Πρίγκιπα Γουίλιαμ, του Πρίγκιπα Κάρολου και του Ντάγκλας Μπέιντερ.

 

4. ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ SANDHURST, CAMBERLEY, ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Για τους Βρετανούς που δεν θέλουν να πάνε στην Πολεμική Αεροπορία, αυτή η στρατιωτική ακαδημία αποτελεί μια επιλογή κύρους. Το Sandhurst εκπαιδεύει αξιωματικούς τόσο για τον βρετανικό στρατό όσο και για άλλους στρατούς. Το Sandhurst άνοιξε τις πόρτες του το 1802. Ωστόσο, δεν είναι πανεπιστήμιο και οι απόφοιτοι του δεν κερδίζουν πτυχίο. Αντίθετα, ξεκινούν ένα αυστηρό πρόγραμμα εκπαίδευσης που τους προετοιμάζει για την ηγεσία ως αξιωματικούς. Η Ακαδημία έχει μια μακρά και ιστορική ιστορία, και δεκάδες πρίγκιπες, σεΐχηδες και κυβερνητικοί ηγέτες έχουν περάσει από τα εκπαιδευτικά της προγράμματα, συμπεριλαμβανομένων του συγγραφέα Ίαν Φλέμινγκ και του πρίγκιπα Χάρι.

 

5. ΕΙΔΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ SAINT-CYR, COETQUIDAN, ΓΑΛΛΙΑ

Οι Γαλλικές Ένοπλες Δυνάμεις μπορεί να τυγχάνουν καλής ανταπόκρισης από άλλα έθνη, αλλά αυτό δεν μειώνει τη διάσημη ιστορία και τη φήμη αυτής της στρατιωτικής ακαδημίας. Οι σπουδαστές στο Saint-Cyr περνούν από ένα αυστηρό πρόγραμμα εκπαίδευσης. Η ακαδημία ιδρύθηκε το 1803 από τον ίδιο τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη και η Ακαδημία εξακολουθεί να χρησιμοποιεί το σύνθημα που επινόησε ο ίδιος: «Μαθαίνουν για να νικήσουν». Οι απόφοιτοι έχουν πολεμήσει σχεδόν σε κάθε ευρωπαϊκή σύγκρουση από τους Ναπολεόντειους Πολέμους, και ο διάσημος Γάλλος πρόεδρος Σαρλ Ντε Γκωλ ήταν επίσης απόφοιτος της συγκεκριμένης Ακαδημίας.

 

6. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ, ΠΕΚΙΝΟ, ΚΙΝΑ

Αυτή η ακαδημία είναι η απάντηση της Κίνας στο West Point. Διοικείται από το κράτος και βρίσκεται στο Πεκίνο. Ιδρύθηκε το 1985 μέσω της συγχώνευσης πολλών υφιστάμενων στρατιωτικών και πολιτικών σχολών. Η σχολή είναι υπεύθυνη για την εκπαίδευση ανώτερων αξιωματικών και ερευνητών του διοικητικού επιτελείου της PLA.

 

7. ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΜΟΣΧΑ, ΡΩΣΙΑ

Οι απόφοιτοι της συγκεκριμένης Ακαδημίας βρίσκονται στην κορυφή του ρωσικού στρατού (και της πρώην ΕΣΣΔ) εδώ και χρόνια. Η ακαδημία ιδρύθηκε το 1936 και αρχικά προοριζόταν ως χώρος για τους καλύτερους και λαμπρότερους αξιωματικούς των Σοβιετικών Ενόπλων Δυνάμεων. Σε αντίθεση με πολλές άλλες σχολές, αυτή η ακαδημία απαιτεί προηγούμενη στρατιωτική εμπειρία και τα περισσότερα άτομα γίνονται δεκτά μέχρι να κλείσουν τα 30 τους, με πολλά να έχουν ήδη τον βαθμό του Συνταγματάρχη ή του Στρατηγού.

 

8. ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΙΑΠΩΝΙΑΣ, ΓΙΟΚΟΣΟΥΚΑ, ΙΑΠΩΝΙΑ

Δημιουργήθηκε το 1953 και προσφέρει ένα πρόγραμμα σπουδών και εκπαίδευσης για φοιτητές που θέλουν να γίνουν αξιωματικοί στην Ιαπωνική Δύναμη Αυτοάμυνας. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές διαφορές μεταξύ αυτής της σχολής κι άλλων αντίστοιχων. Πρώτον, οι σπουδαστές αμείβονται με μισθό όσο βρίσκονται στην Ακαδημία, καθώς θεωρούνται υπάλληλοι του υπουργείου Άμυνας. Δεύτερον, μετά την αποφοίτησή τους, δεν τελειώνουν με την εκπαίδευσή τους και συνεχίζουν σε Υποψήφιες Σχολές Αξιωματικών της επιλογής τους. Οι φοιτητές μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα μέσω της σχολής. 

 

9. ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ, SALDANHA, ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ

Σχεδιασμένη σύμφωνα με τις αρχές των στρατιωτικών ακαδημιών στις ΗΠΑ, η Νοτιοαφρικανική Στρατιωτική Ακαδημία ιδρύθηκε το 1950 για να εκπαιδεύει νεοσύλλεκτους. Τοποθετημένη σε ένα γραφικό ορεινό τοπίο και με θέα στον κόλπο Saldanha, η πανεπιστημιούπολη φιλοξενεί περισσότερους από 300 άνδρες και γυναίκες που εκπαιδεύονται και 48 καθηγητές. Οι σπουδαστές αποφοιτούν από τη σχολή με πτυχίο σε έναν τομέα της επιλογής τους, από τις στρατιωτικές έως τις φυσικές επιστήμες.

 

10. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ, ΒΑΡΗ, ΕΛΛΑΔΑ

Με μια στρατιωτική ιστορία που πηγαίνει πίσω αιώνες, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Ελλάδα διαθέτει ισχυρή στρατιωτική δύναμη. Ενώ οι σημερινοί σπουδαστές δεν είναι Σπαρτιάτες, λαμβάνουν μια σταθερή εκπαίδευση για να γίνουν αξιωματικοί στον Ελληνικό Στρατό. Η σχολή ιδρύθηκε το 1828 και έχουν αποφοιτήσει από αυτήν άτομα που όχι μόνο πολέμησαν σε μια σειρά από σημαντικές συγκρούσεις παγκοσμίως, αλλά έγιναν επιστήμονες, συγγραφείς, μηχανικοί και καθηγητές ιδιαίτερα διακεκριμένοι στον τομέα τους. Ενώ η πλειοψηφία των σπουδαστών είναι Έλληνες, η σχολή δέχεται άτομα από οποιοδήποτε σημείο του κόσμου που πληρούν τις προυποθέσεις της.


Οι 10 πιο διάσημες Στρατιωτικές Ακαδημίες στον κόσμο | PoliceNET of Greece


Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά