Νίκος Παναγιωτόπουλος: Υψηλά τα ποσοστά εμβολιασμού στις Ένοπλες Δυνάμεις

 

Νίκος Παναγιωτόπουλος: Υψηλά τα ποσοστά εμβολιασμού στις Ένοπλες Δυνάμεις

Για υψηλά ποσοστά εμβολιασμού στις Ένοπλες Δυνάμεις έκανε λόγο σε απάντηση του σε επίκαιρη ερώτηση ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.


Ο αρμόδιος υπουργός κλήθηκε να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση των βουλευτών Νίκου Παπαναστάση και Θανάση Παφίλη θέμα «Αναστολή καθηκόντων και απλήρωτοι στρατιωτικοί λόγω μη εμβολιασμού τους».

Ολόκληρη η απάντηση:

«Η ενημέρωση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού και τη θετική επίπτωσή του στην εξέλιξη της πανδημίας αποτελεί βασική προτεραιότητα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, γεγονός που αποδεικνύεται εκτός των άλλων και από τα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού των στελεχών των ΕΔ.
Προς τούτο, με μέριμνα της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ (ΓΕΕΘΑ/ΔΥΓ), από το Δεκέμβριο του 2020, απεστάλη προς τα Γενικά Επιτελεία (ΓΕΣ- ΓΕΝ-ΓΕΑ) έγγραφο με συνημμένο το εγχειρίδιο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού του Υπουργείου Υγείας. Το εν λόγω εγχειρίδιο χρησιμοποιήθηκε για την ενημέρωση του συνόλου του προσωπικού των ΕΔ.

Περαιτέρω, από την 5η Νοεμβρίου τρέχοντος έτους ενημερώθηκαν αρμοδίως τα Γενικά Επιτελεία περί της διάθεσης τρίτης δόσης εμβολίου και συνακόλουθα έλαβε χώρα ενημέρωση όλου του προσωπικού.

Οι ενημερώσεις, οι οποίες συνεχίζονται σε τακτική βάση, συνδυάζονται με τα επικαιροποιημένα επιστημονικά δεδομένα που αφορούν στον εμβολιασμό έναντι της Covid - 19, ενώ παράλληλα προτρέπεται το προσωπικό να συμμετάσχει στο εμβολιαστικό πρόγραμμα της Χώρας.

Τέλος, σας γνωρίζουμε τα επικαιροποιημένα στατιστικά στοιχεία εμβολιασμού, ανά Γενικό Επιτελείο, που αφορούν στο μόνιμο Στρατιωτικό Προσωπικό, τα οποία έχουν ως εξής:

• ΓΕΣ: 63,51%
• ΓΕΝ: 72,59 %
• ΓΕΑ: 62,23 %

Ουσιαστικά όμως το ποσοστό ανοσοποίησης είναι πολύ μεγαλύτερο, εάν προστεθούν και οι νοσήσαντες, οι οποίοι διαθέτουν το σχετικό πιστοποιητικό νόσησης».

 Newsbomb.gr.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά