Συνάντηση Σωματείου Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων(ΣΟΕΔ) με το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ»

 





Εθιμοτυπική συνάντηση γνωριμίας ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, 3 Δεκεμβρίου 2021, είχαν οι εκπρόσωποι του Σωματείου Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΟΕΔ) με το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ». Στόχος της συγκεκριμένης συνάντησης ήταν η γνωστοποίηση των στόχων και δράσεων των δυο σωματείων αλλά και οι τρόποι συνεργασίας και αλληλοβοήθειας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα προσβασιμότητας και ισότιμης συμμετοχής των ατόμων με κινητική αναπηρία καθώς και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους. Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τις διαδικασίες που απαιτούνται  για την αξιολόγηση και πιστοποίηση του ποσοστού αναπηρίας ενός ατόμου (ΚΕΠΑ). Ιδιαίτερη αναφορά έγινε κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τους εν ενεργεία στρατιωτικούς που ανήκουν στην κατηγορία Ειδικών Καταστάσεων (Υγείας), που προήλθαν είτε από νοσήματα είτε από συνέπεια τραύματος, που έχουν υποστεί σε διατεταγμένη ή μη υπηρεσία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αλλά και για μέλη των οικογενειών των στρατιωτικών που αντιμετωπίζουν προβλήματα αναπηρίας.

Το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Ν. Μαγνησίας "ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ", ιδρύθηκε στο Βόλο το 2009. Αποτελεί το μοναδικό αμιγώς Σωματείο Κινητικά Αναπήρων στην περιφέρεια Θεσσαλίας, είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και αποτελεί  μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), της Εθνικής Ομοσπονδίας Κινητικά Αναπήρων (Ε.Ο.Κ.Α.) στην οποία μετέχουμε και στο Διοικητικό Συμβούλιο καθώς και της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Θεσσαλίας με εκλεγμένους αντιπροσώπους και στις 3 βαθμίδες.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ» Πέτρος Μπέλλος και από το Σωματείο Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΟΕΔ) ο πρόεδρος Δημήτρης Κοντούρης, ο γενικός γραμματέας Ευάγγελος Παπαευαγγέλου και ο ταμίας Ιωάννης Τσακανίκας. 

Το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία είναι «όλοι διαφορετικοί…όλου ίσοι»

Εκπρόσωπος Τύπου ΣΟΕΔ
Άρτεμις Καλαμογιώργου

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά