Το Στρατιωτικό νοσοκομείο Λάρισας και η έλλειψη συστήματος οξυγόνου

 


Το Στρατιωτικό νοσοκομείο Λάρισας και η έλλειψη συστήματος οξυγόνου


Το σύστημα υγείας της περιοχής μας αναζητάει οξυγόνο για να «αναπνεύσει»  καθώς είναι κοντά στο «έμφραγμα». Χρειάζεται περισσότερες κλίνες με οξυγόνο για να ανταπεξέλθει στα πολλά περιστατικά με κορωνοϊό. Το προσωπικό είναι εξουθενωμένο όπως άλλωστε φάνηκε χθες από την κατάρρευση μπροστά την κάμερα του υπεύθυνου της κλινικής covid του ΓΝΛ. Είναι αλήθεια πως σε αυτή την μάχη δεν περισσεύει κανένα. Πόσο δεν μάλλον ένα ολόκληρο νοσοκομείο που διαθέτει η πόλη και δεν μπορεί να μπει στην μάχη αφού δεν έχει σύστημα οξυγόνου για να υποστηρίξει τους ασθενείς.

Αναφέρομαι στο 404 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λάρισας το οποίο έγινε θέμα συζήτησης στην τηλεδιάσκεψη υπό την αναπληρώτρια υπουργό υγείας  κας Μίνας Γκάγκα, αλλά αποκλείστηκε καθώς δεν έχει αυτή την υποδομή. Είναι δεδομένο ότι αν μπορούσε να βοηθήσει σε αυτή την μάχη τα πράγματα θα ήταν καλύτερα για την διαχείριση της πανδημίας.

Όμως όπως μαθαίνουμε για να γίνει αυτή η επένδυση υπεύθυνο είναι το υπουργείο Άμυνας. Επίσης οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μελέτη υπάρχει και το ποσό που χρειάζεται να δαπανηθεί δεν ξεπερνά τα 150.000 ευρώ. Μάλιστα οι άνθρωποι των νοσοκομείων αναφέρουν ότι για να εγκατασταθεί αυτό δεν χρειάζονται πάνω από τρεις εβδομάδες. Πάντως μια επίσημη ενημέρωση θα ήταν απαραίτητη καθώς η προμήθεια και η εγκατάσταση δεν φαίνεται να είναι πολύ δύσκολη υπόθεση.

Π.Γ.

Το Στρατιωτικό νοσοκομείο Λάρισας και η έλλειψη συστήματος οξυγόνου | LarisaNew

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά