Πλεύρης: Πιθανή αξιοποίηση του 404

 


Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο επίταξης γιατρών του ιδιωτικού τομέα για την ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας που κλυδωνίζεται από την πανδημία, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης κατά την επίσκεψή του στη Λάρισα το μεσημέρι της Παρασκευής.

Ο κ. Πλεύρης τόνισε πως θα γίνουν μετακινήσεις ιατρών από την Αθήνα σε άλλες περιοχές, ενώ με τροπολογία δόθηκαν κίνητρα σε ιδιώτες. «Αν δεν ανταποκριθούν στα κίνητρα θα υποχρεωθούμε να πάμε και σε επίταξη» είπε.

Για τον εμβολιασμό εμφανίστηκε αισιόδοξος λέγοντας ότι από χθες τα μηνύματα είναι θετικά.

Έβαλε τέλος σε κάθε συζήτηση για τοπικά ή γενικά lockdown, σημειώνοντας ότι «όποιος περιορισμός υπάρξει, θα υπάρξει στη φιλοσοφία των μέτρων που πάρθηκαν για όσους επιλέγουν να μην εμβολιαστούν.

Για πιθανή αξιοποίηση του 404 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Λάρισας είπε πως είναι σε επικοινωνία με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ώστε να αξιοποιηθούν τα στρατιωτικά νοσοκομεία της χώρας εφόσον χρειαστεί. Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα πιθανή μεταφορά non covid περιστατικών σε αυτά.

Τέλος, ανακοίνωσε πως εγκρίθηκαν έξι θέσεις για να λειτουργήσει το οργανόγραμμά της ΜΕΘ παίδων.

Δείτε τη δήλωση:

Ο υπουργός Υγείας συμμετείχε σε σύσκεψη με τη διοίκηση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς καθώς και τους διοικητές των δύο νοσοκομείων της Λάρισας.


Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά