Λιακούλη: Γιατί η Κυβέρνηση δεν αξιοποιεί το 404 Στρατιωτικό Νοσοκομείο στη μάχη κατά της πανδημίας;

 

Δημόσια παρέμβαση πραγματοποίησε, η βουλευτής ν. Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής, κ. Ευαγγελία Λιακούλη, με την οποία  θίγει το κρίσιμο ζήτημα της αξιοποίησης του 404 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Λάρισας, στη σκληρή μάχη κατά της πανδημίας που δίνει ο νομός Λάρισας το τελευταίο διάστημα.

Συγκεκριμένα, στη δήλωσή της, η κ. Λιακούλη επισημαίνει τα εξής:

«Για πολλοστή ημέρα, η επιδημιολογική κατάσταση του νόμου μας είναι τρομακτική. Τα δύο δημόσια νοσοκομεία μας έχουν ξεπεράσει τα όρια των αντοχών τους, με τις υφιστάμενες υποδομές τους να μην επαρκούν πλέον. Ασθενείς που νοσούν από κορωνοϊό αναγκάζονται να μεταφερθούν σε άλλες πόλεις, προκειμένου να λάβουν την κατάλληλη φροντίδα.  Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έχει εξουθενωθεί, με την εξάντληση να διαγράφεται στα πρόσωπά τους και να καταγράφεται από τα μέσα ενημέρωσης σε… live συνδέσεις. Το σύστημα υγείας του νομού μας δεν αντέχει άλλο. Χρειάζεται περισσότερο υγειονομικό προσωπικό, περισσότερες κλίνες ΜΕΘ για περιστατικά με κορωνοϊό, περισσότερες κατάλληλες υποδομές  Ολιγωρίες, εφησυχασμοί, επικοινωνιακές αστοχίες και υποτίμηση της κατάστασης από την πλευρά της Κυβέρνησης, αλλά και αρμοδίων αρχών, οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο.

Το θέμα όμως πλέον , είναι τί μπορούμε να κάνουμε τώρα .

Στον αγώνα κατά της πανδημίας είναι ζωτικής σημασίας να επιστρατευθούν όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις της πολιτείας. Η κατάσταση, βάσει όλων των προβλέψεων των ειδικών επιστημόνων, θα συνεχίσει να επιδεινώνεται. Η Κυβέρνηση πρέπει να δράσει…χτες!

Επανέρχομαι στο ζήτημα, που αφορά στην αξιοποίηση του 404 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου της Λάρισας, ένα νοσοκομείο που θα μπορούσε κάλλιστα να εξυπηρετήσει τη νοσηλεία περιστατικών με κορωνοϊό, με μικρή δαπάνη για εγκατάσταση του κατάλληλου εξοπλισμού.

Για άγνωστους σε εμάς λόγους, μέχρι και σήμερα, δεν έχει ζητηθεί από τους αρμόδιους φορείς η συνδρομή του Στρατιωτικού Νοσοκομείου στην αντιμετώπιση της χαοτικής κατάστασης, με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η Λάρισα.

Είναι πραγματικά παράδοξο και ανεξήγητο να επιστρατεύονται ιδιώτες –και σωστά επιστρατεύονται, χωρίς όμως ταυτόχρονα  να έχει αξιοποιηθεί κάθε δυνατότητα του κρατικού φορέα, στον οποίο ανήκει το στρατιωτικό νοσοκομείο

Όμως, η κατάσταση δε χωρεί άλλη αναβολή. Η Κυβέρνηση οφείλει να θέσει σε ετοιμότητα όλες τις διαθέσιμες μονάδες υγείας.

Πληροφορηθήκαμε από τα μέσα ενημέρωσης της περιοχής, ότι επισκέπτεται την πόλη μας ο Υπουργός Υγείας, προκειμένου να διαπιστώσει ο ίδιος τα προβλήματα και να προβεί σε ανακοινώσεις. Προφανώς κρίθηκε,  ότι οι μη κυβερνητικοί βουλευτές, σε μια τόσο κρίσιμη κατάσταση,  είναι απολύτως «άχρηστοι» και δεν έχουν να συνεισφέρουν το παραμικρό στην συζήτηση για την πανδημία στο νομό ΜΑΣ .

Ας είναι !  

Είναι σίγουρα όμως, μια λαμπρή ευκαιρία να μας εξηγήσει ο κ Υπουργός όλα τα παραπάνω …ανεξήγητα, ή – ακόμη καλύτερα , προτείνουμε, απευθείας να ανακοινώσει την επιστράτευση και του στρατιωτικού νοσοκομείου μας στην μάχη κατά την πανδημίας.

 Κατά την δική μας αντίληψη, στη μάχη αυτή δεν περισσεύει κανείς, και οφείλουμε όλοι να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων ώστε να διαχειριστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το τέταρτο και , όπως φαίνεται, σκληρότερο κύμα της πανδημίας»

Λιακούλη: Γιατί  η Κυβέρνηση δεν αξιοποιεί το 404 Στρατιωτικό Νοσοκομείο στη μάχη κατά της πανδημίας; – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά