Tουρκία: Σταματήσαμε τις ελληνικές έρευνες ανατολικά της Κρήτης



Tουρκία: Σταματήσαμε τις ελληνικές έρευνες ανατολικά της Κρήτης




Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι για την επιτυχία τους ενάντια στις ελληνικές έρευνες ανατολικά της Κρήτης.


Tουρκία: Σταματήσαμε τις ελληνικές έρευνες ανατολικά της Κρήτης, υποστηρίζουν τουρκικά ΜΜΕ.

«Απαντώντας αμέσως στη NAVTEX που ανακοίνωσε η Ελλάδα την περασμένη εβδομάδα, η Άγκυρα σταμάτησε το ερευνητικό πλοίο στα ανατολικά της Κρήτης, με το πολεμικό πλοίο Oruç Reis», σημειώνει η τουρκική Milliyet στην ηλεκτρονική της έκδοση.


Σύμφωνα με τους Τούρκους, το πολεμικό πλοίο Oruç Reis (σ.σ. είναι άλλο το ερευνητικό Oruc Reis) κάλεσε με ραδιοφωνικό μήνυμα ερευνητικό με σημαία Μάλτας, το οποίο είχε ναυλωθεί από την Ελλάδα, το Ισραήλ και την Κύπρο, να «φύγει από την περιοχή, διαφορετικά θα επέμβει».

Οι Τούρκοι τονίζουν πως η Ελλάδα έσπευσε… τελευταία στιγμή «να παραπονεθεί στην Τουρκία».

«Μετά από προειδοποίηση, το Nautical Geo έφυγε από την περιοχή, ενώ τα αρχεία θαλάσσιας κυκλοφορίας δείχνουν ότι το ερευνητικό σκάφος αγκυροβόλησε σε λιμάνι του Ηράκλειου από την Τετάρτη», τονίζεται στο τουρκικό δημοσίευμα.

Η περιοχή της ελληνικής ΝΑVΤΕΧ επικαλύπτει την τουρκολιβυκή ΑΟΖ/ΥΦ κατά 0,8 ν.μ., δηλαδή περίπου 960 μέτρα, αναφέρει στο ρεπορτάζ της η πάντα καλά ενημερωμένη Κύρα Αδάμ.

Μάλιστα, σύμφωνα με την Κύρα Αδάμ, «επειδή το Τ/Λ μνημόνιο, λόγω της στάσης της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του ιδίου, ΕΧΕΙ ΚΑΤΟΧΥΡΩΘΕΙ ΣΤΟΝ ΟΗΕ, η Τουρκία έχει νομικό και νόμιμο δικαίωμα να προασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα στην ΑΟΖ αυτή, το οποίο δυστυχώς παρείχε στην Τουρκία η παρούσα κυβέρνηση».

sportime
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά