Έφυγε από την ζωή ο Γεώργιος Λιναρδής, ο τελευταίος Δωδεκανήσιος Ιερολοχίτης

 




Την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου, "έφυγε" από την ζωή ο Γεώργιος Λιναρδής, ο τελευταίος Δωδεκανήσιος Ιερολοχίτης, σε ηλικία 95 ετών. Νοσηλευόταν τις τελευταίες εβδομάδες στο νοσοκομείο της Ρόδου λόγω τραυματισμού του από πτώση και στην συνέχεια λόγω πνευμονίας.
____________
Γεννήθηκε στην Χάλκη.
Σε ηλικία μόλις 17 χρόνων, ήταν συνεργάτης του Λοχαγού Διογένη Φανουράκη. Όταν οι Γερμανοί σκότωσαν εκείνον, ο νεαρός αποφάσισε να δραπετεύσει από το νησί για να μην συλληφθεί.
Μαζί με τους συντρόφους του Βασίλη Χαλικάκη, Κώστα Ζαμπετούλα και Κώστα Τσίμπικα, πήραν μια βάρκα και έβαλαν πλώρη για την Σύμη, που είχε ήδη ελευθερωθεί από τους Βρετανούς και τους Ελληνες κομάντος.
Κωπηλατούσαν για δύο μέρες και η θάλασσα τους παρέσυρε προς την Τήλο, όπου τους βρήκε εξαντλημένους το μικρό Ελληνικό φορτηγό πλοίο «Καλαμάρα» και τους περισυνέλλεξε.
Το πλοίο τους μετέφερε στην Χίο, όπου παρά το νεαρό της ηλικίας τους, κατάφεραν να ενταχθούν στον Ιερό Λόχο.
Μετά την εκπαίδευσή τους, ο Γιώργος Λ. Λιναρδής και οι άλλοι Χαλκίτες, οδηγήθηκαν στην Mέση Ανατολή και ακολούθως στην Σύμη, όπου ήταν το ορμητήριο του Ιερού Λόχου στις επιχειρήσεις στα νησιά του Αιγαίου.
Ήταν πρώτος Σκοπευτής Πυροβολαρχίας, γι' αυτό και από μικρός απέκτησε προβλήματα ακοής!
Πήρε μέρος σε επιχειρήσεις εναντίον των εχθρικών δυνάμεων στην Χάλκη, την Αλιμιά, την Τήλο, αλλά και στην μεγάλη επιτυχημένη επιχείρηση των Βρετανών και των Ιερολοχιτών με την ονομασία ΤΕΝΤ στον Μονόλιθο της Ρόδου (1-2 Μαΐου 1945).
Αυτοθυσία, θάρρος, πατριωτισμός, αντίσταση, φιλοπατρία, αγωνιστικότητα, ηρωισμός, είναι μερικές μόνο από τις λέξεις που μπορούν να χαρακτηρίσουν τον Γεώργιο Λ. Λιναρδή.
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ
ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ
____________
Χθες Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η εξόδιος ακολουθία στο νεκροταφείο των Ταξιαρχών, παρουσία Αρχηγού ΓΕΣ, Διοικητή ΑΣΔΕΝ, Διοικητή της 95 ΑΔΤΕ, του Προέδρου Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (παράρτημα Δωδεκανήσου), του Προέδρου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων Πανορμίτης Βιτσέντζος, κ.α.
Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή, που κομάντος από την Μονάδα της Καλάθου, εναπόθεσαν έναν Πράσινο μπερέ στο φέρετρό του...
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χάλκης, αποφάσισε να ονομαστεί το Δημοτικό Ελικοδρόμιο Χάλκης σε "Γεώργιος Λ. Λιναρδής".
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά