Philoctetes: Το τεθωρακισμένο που θα υπηρετήσει τον Ελληνικό Στρατό






Στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων (ΚΕΤΘ) στον Αυλώνα βρέθηκε το τακτικό όχημα «Philocteres» ώστε να αξιολογηθεί και να δρομολογηθεί η ένταξή του στον Ελληνικό Στρατό.


Ο Philoctetes ανήκει στη γαλλική Nexter και μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του του στην έκθεση DEFEA 2021, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο Metropolitan στην περιοχή του Αεροδρομίου, ταξίδεψε έως τον Αυλώνα ώστε να αποδείξει σε πραγματικές συνθήκες τις δεξιότητές του.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του Philoctetes στο ΚΕΤΘ, οι άνθρωποι της Nexter είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν αναλυτικώς τις προδιαγραφές του Τεθωρακισμένου Οχήματος Μάχης, το οποίο εφοδιάζεται με ένα πυροβόλο όπλο διαμετρήματος 40 χιλιοστών καθώς και με σύστημα εκτόξευσης αντιαρματικών βλημάτων.

Το τηλεχειριζόμενο πυροβόλο των 40 χιλιοστών αποτελεί πλέον με διαδεδομένη λύση για τις στρατιωτικές δυνάμεις και έχει ήδη βρει εφαρμογή σε αντίστοιχες υλοποιήσεις του βρετανικού και του βέλγικου στρατού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ελληνικός Στρατός εξετάζει το ενδεχόμενο προμήθειας Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης και από την ελληνική EODH, η οποία παρουσίασε στην DEFEA 2021 τον ΟΠΛΙΤΗ.


Ο ΟΠΛΙΤΗΣ συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξής του στην περιοχή της Χαλκιδικής όπου και εδρεύει η EODH, και αναμένεται να βρεθεί στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων στον Αυλώνα, ώστε να περάσει από τη διαδικασία της αξιολόγησης.

Να θυμίσουμε ότι και η γειτονική Τουρκία έχει προχωρήσει στην εξέλιξη Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης, τα οποία μάλιστα εξάγει σε χώρες τις αφρικανικής ηπείρου, διεκδικώντας μια θέση στην παγκόσμια αγορά των αμυντικών συστημάτων.

Πηγή: carandmotor.gr
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά