Βοήθεια από ΗΠΑ - Στέλνουν το υπερσύγχρονο αεροσκάφος P8 Poseidon

 

 Αεροσκάφος P-8

φωτ.: Πρεσβεία ΗΠΑ στην Ελλάδα
Η προσφορά των Ηνωμένων Πολιτειών στην προσπάθεια καταπολέμησης των πυρκαγιών στην Ελλάδα

Θετικά ανταποκρίθηκαν στο αίτημα παροχής συνδρομής της ελληνικής κυβέρνησης, οι ΗΠΑ που ανακοίνωσαν τη διάθεση ενός αεροσκάφους ναυτικής συνεργασίας και αεροπορικής επιτήρησης P-8 Poseidon για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Την αποδέσμευση του αεροπορικού μέσου, ίσως του κορυφαίου παγκοσμίως στην κατηγορία του, πραγματοποίησε το Ναυτικό Σκέλος της Διοίκησης Δυνάμεων Ευρώπης των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων (U.S. European Command) και συγκεκριμένα η Διοίκηση ναυτικών Δυνάμεων Ευρώπης (U.S. Naval Forces Europe).

Την ανακοίνωση έκανε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος έκανε λόγο για απόλυτη κατανήση της τρομακτικής κατάστασης, λόγω εμπειρίας από μεγάλες φωτιές στις Ηνωμένες Πολιτείες.

 ethnos

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά