Στη μάχη με τις φλόγες οι «Κένταυροι»

 

pyrosvestika-tanks-sti-machi-me-tis-floges-oi-kentayroi-o-dieythyntis-ton-technikon-sto-kathimerini-gr-561459589


Στις μάχες με τη φωτιά, ο Στρατός κατεβάζει τα πυροσβεστικά τανκς, το οποία από το Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων στον Αυλώνα θα κατευθύνονται με τους αρματοφορείς τους σε όποιο πύρινο μέτωπο κρίνεται απαραίτητο. 

Πρόκειται για τους «Κενταύρους» – άρματα Leopard που διασκευάστηκαν, το 2014, στο 304 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσης, με σκοπό να επιχειρούν για την κατάσβεση τυχόν πυρκαγιών μέσα στα πεδία βολής.

Ωστόσο, εξαιτίας της κρίσιμης κατάστασης που επικρατεί στο μέτωπο των φωτιών, οι Ένοπλες Δυνάμεις ανταποκρίθηκαν στα αιτήματα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και συμμετέχουν ενεργά, όπου ζητηθεί στις προσπάθειες της κρατικής μηχανής.

pyrosvestika-tanks-sti-machi-me-tis-floges-oi-kentayroi-o-dieythyntis-ton-technikon-sto-kathimerini-gr0

Τα εν λόγω οχήματα είναι τεθωρακισμένα που είχαν αποσυρθεί, εξηγεί στο kathimerini.gr o Αντιστράτηγος ε.α. και πρώην Διευθυντής του Τεχνικού Σώματος στο 304 ΠΕΒ (2013-2017), Νείλος Χοσάδας.


Οι δεξαμενές τους είναι χωρητικότητας 13 τόνων νερού, ενώ ο εκτοξευτήρας τους φτάνει μέχρι 35 μέτρα. Όπως διευκρινίζει ο κ. Χοσάδας, δεν μπορούν να μπουν μέσα στις φωτιές, καθώς πρόκειται για δυσκίνητα οχήματα, αλλά κινούνται σε δύσβατες περιοχές και μπορούν να επιχειρούν από σημεία που το έδαφος έχει ελαφρά κλίση, ενώ στοχεύουν στις φλόγες από απόσταση δεκάδων μέτρων. 

pyrosvestika-tanks-sti-machi-me-tis-floges-oi-kentayroi-o-dieythyntis-ton-technikon-sto-kathimerini-gr2

Η διασκευή τους ξεκίνησε μετά από στρατιωτική απόφαση, θυμάται ο πρώην διευθυντής Τεχνικού του 304 ΠΕΒ. Έπειτα από τη σχετική μελέτη, το πρωτότυπο άρμα είχε περάσει από τις απαραίτητες δοκιμές, αξιολογήθηκε και τελειοποιήθηκε, για να διασκευαστούν στη συνέχεια και τα υπόλοιπα. «Το δυναμικό του Στρατού αποτελείται και από λαμπρά μυαλά, που συμβάλουν τα μάλα με την τεχνογνωσία και τις ικανότητές τους», σχολιάζει ο ίδιος. 

pyrosvestika-tanks-sti-machi-me-tis-floges-oi-kentayroi-o-dieythyntis-ton-technikon-sto-kathimerini-gr4


kathimerini.gr

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά