Τί συμβαίνει με τους Υπηρεσίας Γραφείου και Ελαφράς Υπηρεσίας συναδέλφους μας;

 

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

 1.   Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ., εκφράζει τον προβληματισμό της, για την απόφαση της Διοίκησης της Σχολής Εκπαίδευσης Τεχνιτών Τηλεπικοινωνίας (ΣΕΤΤΗΛ). σύμφωνα με την οποία καλεί με το σχετικό, συναδέλφους μας στρατιωτικούς οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας να δηλώσουν εάν δύναται ή δεν δύναται με βάση την πάθηση τους να εκτελέσουν περίπολα Δασοπροστασίας έως τις 22:00 το βράδυ.

2.   Όπως είναι γνωστό, σύμφωνα με τα άρθρα 14 παρ.1 και 14Α παρ.1 του Ν.Δ. 1400/1973, σε Υπηρεσία Γραφείου και σε Ελαφρά Υπηρεσία, αντιστοίχως, τίθεται ο αξιωματικός ο οποίος " είναι ανίκανος δια πάσαν άλλην υπηρεσίαν πλήν της τοιαύτης γραφείου".

Ως εκ τούτου, η κατάσταση αυτή είναι ασύμβατη με την εκτέλεση υπηρεσιών  περιπόλου δασοπροστασίας, ανεξαρτήτως του αν απαιτείται διανυκτέρευση.

3.   Εξάλλου, από τις ίδιες διατάξεις προκύπτει ότι ο νόμος δεν προβαίνει σε οποιαδήποτε διάκριση ή κλιμάκωση των καθηκόντων που ασκεί το εν λόγω προσωπικό, σε σχέση με το είδος της πάθησης εκάστου, αλλά αντιμετωπίζει το προσωπικό αυτό κατά τρόπο ενιαίο, ορίζοντας ότι είναι ικανό μόνο για υπηρεσία γραφείου.

4.   Εν όψει των ανωτέρω, ακόμη και η υποβολή αναφοράς από το στέλεχος δεν αίρει την εφαρμογή του νόμου ούτε καθιστά νόμιμη την εκτέλεση άλλης υπηρεσίας "πλην της τοιαύτης γραφείου".

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

5.   Η αναμφισβήτητη ανάγκη προστασίας των δασών και συμβολής των Ενόπλων Δυνάμεων δεν μπορεί να γίνει όχημα για την καταστρατήγηση των διατάξεων που έχουν τεθεί για την προστασία του προσωπικού, ιδίως δε των ασθενέστερων από πλευράς σωματικής ικανότητας συναδέλφων μας. 

6.    Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Επισμηναγός (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλέφ. 6983 503377.

 

Μετά τιμής

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

  

Δημήτριος Ρώτας

Ασμχος (ΥΔΚ)

Γεώργιος Θεοδώρου

Τχης (ΠΖ)

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά