Συγκλονιστικές εικόνες απο την βοήθεια των ΕΔ στα πύρινα μέτωπα

 




Στην άνιση αναμέτρηση με τις φλόγες, στα μέτωπα της πυρκαγιάς από την Αρχαία Ολυμπία ως τη Βαρυμπόμπη και την Εύβοια, αλλά και σε κάθε φωτιά που καίει τις τελευταίες μέρες στη χώρα έχουν ριχτεί οι Ένοπλες Δυνάμεις.


Το προσωπικό του Στρατού με επίγεια και εναέρια μέσα συνδράμει στο έργο της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής στην προσπάθεια να εκκενωθούν οικισμοί και να ελεγχθούν τα μέτωπα της φωτιάς.



Άνδρες του στρατού προετοιμάζουν το ελικόπτερο Σινούκ


Στις εικόνες από τις επιχειρήσεις των τελευταίων ημερών, ένστολοι συμβάλουν στην κοπή δέντρων και τη δημιουργία αντιπυρικής ζώνης, στην κατάσβεση εστιών από εδάφους, πλάι στους πυροσβέστες, αλλά και από αέρος με ελικόπτερα Σινούκ.



Επιχείριση κατάσβεσης πάνω από τη φωτιά

Μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων προετοίμασαν τα ελικόπτερα προκειμένου να μπορούν να συλλέξουν νερό και να πραγματοποιήσουν ρίψεις πάνω από τις πυρκαγιές, ενώ οι εικόνες από αέρος μπροστά στις φλόγες και τους καπνούς είναι πραγματικά εντυπωσιακές.



Στρατιώτης και πυροσβέστης σε επιχείριση κατάσβεσης

Το στοπ-καρέ που συγκλονίζει από το μέτωπο της φωτιάς

Εκείνο το φωτογραφικό καρέ που κεντρίζει ωστόσο το ενδιαφέρον, είναι η στιγμή που άνδρας του στρατού παρέχει τις πρώτες βοήθειες σε πυροσβέστη, ο οποίος έχει επιστρέψει μόλις από το μέτωπο μιας πυρκαγιάς.



Άνδρας του Στρατού Ξηράς προσφέρει τις πρώτες βοήθειες σε πυροσβέστη


Ενεργοποιήθηκε το σχέδιο «Δευκαλίων»

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε χθες κατά την έκτακτη ενημέρωση για τις φωτιές, πως ενεργοποιήθηκε το σχέδιο «Δευκαλίων», το οποίο παρέχει πεζοπόρα τμήματα και ελικόπτερα στις επιχειρήσεις κατάσβεσης ανά τη χώρα.



Μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων

Οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται παντού για την αντιμετώπιση της πολύ δύσκολης κατάστασης σε πολλαπλά μέτωπα. Το σχέδιο «Δευκαλίων» είναι ονομασία που έχει δώσει το Γενικό Επιτελείο Στρατού, στο Σύστημα Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών με στόχο να περιορίζει σημαντικά την έκταση και τις αρνητικές συνέπειες ενός φαινομένου φυσικής καταστροφής.



Επιχείρηση κατάσβεσης με Σινούκ

Με το σύστημα «Δευκαλίων» καθίσταται δυνατή η οργάνωση και προετοιμασία, η συγκρότηση και η αποτελεσματική διεξαγωγή μιας επιχείρησης με το κύριο βάρος να δίνεται στο μέγιστο δυνατό συντονισμό των δυνάμεων και των μέσων που συμμετέχουν σε μία επιχείρηση αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών.



Η πτήση ελικοπτέρου των Ενόπλων Δυνάμεων πάνω από τις φωτιές

Το «Σχέδιο Δευκαλίων» συνδράμει τις Ένοπλες Δυνάμεις στις δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας της χώρας με ειδικά τμήματα κατάλληλα εκπαιδευμένα και εξοπλισμένα, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση καταστάσεων εκτάκτων αναγκών, τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό.



Η πτήση ελικοπτέρου των Ενόπλων Δυνάμεων πάνω από τις φωτιές

Αφορά σε ένα ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα για τη διαχείριση Τμημάτων και Μέσων του Στρατού, που καλούνται να αντιμετωπίσουν τέτοιες καταστάσεις, σύμφωνα με τα καθοριζόμενα από το Σχέδιο Δευκαλίων.



Δημιουργία αντιπυρικών ζωνών σε συνεργασία με τους πυροσβέστες

















Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/fotia-foto-protes-boitheies-stratos-pyrosbesti?fbclid=IwAR3vz2iWLH2zWcev9l8vySaogVmZvCmJezna_ywfuEJ91LTSkaob5YOJjEw

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά