Να υπάρξει μέριμνα για τους στρατιωτικούς που βοηθάνε στην Ευβοια ζητά η ΠΟΜΕΝΣ

 






Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ, σε συνεργασία με την Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας (ΕΣΠΕ.ΕΥΒ), εκφράζει την απογοήτευση της, ενώ παράλληλα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, με αφορμή τις συνθήκες υπό τις οποίες φιλοξενούνται τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ), που μετακινήθηκαν από Μονάδες του εσωτερικού της Χώρας, στο Νομό Ευβοίας, ανταποκρινόμενοι άμεσα στα αιτήματα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να συμμετέχουν ενεργά με προσωπικό και μέσα στις προσπάθειες της κρατικής μηχανής, για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.
Συγκεκριμένα εκατό (100) και πλέον στελέχη του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού που επιχειρούν στις πληττόμενες περιοχές, διατάχθηκαν να διαμείνουν στο Γυμνάσιο στο χωριό Μαντούδι, σε χώρους που δεν ηλεκτροδοτούνται και δεν καλύπτουν ούτε τα στοιχειώδη μιας υποτυπώδους διαμονής, όπου και κοιμούνται κυριολεκτικά στο πάτωμα. Επίσης στους ανωτέρω χώρους δεν υπάρχουν ντουζιέρες για την προσωπική υγιεινή των συναδέλφων μας και το προσωπικό είναι αναγκασμένο να κάνει μπάνιο στην αυλή του σχολείου, με το λάστιχο ποτίσματος !!!
Κατόπιν των ανωτέρω η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - ΠΟΜΕΝΣ, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και τήρησης των στοιχειωδών κανόνων υγιεινής και ασφάλειας των συναδέλφων μας οι οποίοι επιχειρούν σε αντίξοες συνθήκες, προτείνει:
α. Την άμεση στέγαση όλων των συναδέλφων μας με την διάθεση κατάλληλων και ενδεδειγμένων καταλυμάτων εντός στρατοπέδων της ευρύτερης περιοχής, όπου θα τηρούνται οι στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής και σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
β. Εναλλακτικά την μίσθωση όσων ξενοδοχειακών Μονάδων κριθούν απαραίτητες προκειμένου να διατεθούν για τις ανάγκες στρατωνισμού των συναδέλφων μας.
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά