Ας κουβαλάνε πατάτες οι Τούρκοι με τους S-400 λένε οι Ρώσοι

 

Ελληνοτουρκικά: Ας κουβαλάνε πατάτες οι Τούρκοι με τους S-400 λένε οι Ρώσοι



Ελληνοτουρκικά: Ας κουβαλάνε πατάτες αν θέλουν οι Τούρκοι με τους S-400 αφού δεν τους ενεργοποιούν, ανέφερε ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Άγκυρα, Αλεξέι Γέρχοφ.

Οι Τούρκοι πλήρωσαν για τους S-400 ώστε να εκβιάσουν τις ΗΠΑ που δεν προμήθευε το καθεστώς Ερντογάν με Patriot.

Όμως η Τουρκία αν και έχει παραλάβει τους S-400 από την Ρωσία δεν τους έχει ενεργοποιήσει αλλά διατηρεί το ρωσικό σύστημα «γεμάτο και αδρανοποιημένο».

Αυτό σημαίνει πως η «Άγκυρα πλήρωσε στην Μόσχα 2,5 δισ. δολάρια για ένα σύστημα που όπως φαίνεται δεν πρόκειται να ενεργοποιήσει ποτέ», ανέφερε στο gatestoneinstitute.org ο Τούρκος δημοσιογράφος Μπουράκ Μπεκντίλ.

Ο Μπεκντιλ είναι ένας από τους κορυφαίους δημοσιογράφους της Τουρκίας. Απολύθηκε πρόσφατα από την πιο γνωστή εφημερίδα της χώρας μετά από 29 χρόνια, επειδή έγραψε στο Gatestone τι συμβαίνει στην Τουρκία.

Όπως αναφέρει ο Μπεκντίλ, η Τουρκία φοβούμενη τις περαιτέρω κυρώσεις των ΗΠΑ, ανέστειλε τα σχέδια της για την ενεργοποίηση του πυραυλικού συστήματος επιφανείας-αέρος S-400.

Σύμφωνα με ειδικούς η απόκτηση από την Τουρκία του ρωσικής αρχιτεκτονικής συστήματος των S-400, με κόστος 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η αδυναμία της να ενεργοποιήσει το σύστημα και οι συνέπειες αυτής της αγοράς αυτής είναι παράδειγμα για το πώς «η αμυντική βιομηχανία μπορεί να αντιμετωπιστεί λάθος στη διπλωματία».

«Λάβαμε τα χρήματά μας. Οι Τούρκοι μπορούν να οδηγήσουν τους πυραύλους για να πάνε στην παραλία ή να κουβαλάτε πατάτες. Δεν μας απασχολεί», είχε δηλώσει ο Ρώσος πρέσβης στην Άγκυρα, μία δήλωση που είχε προκαλέσει σάλο στην Τουρκία.

sportime

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά