Έβρος: Ανοίγει το τελωνείο στις Καστανιές



Σε 24ωρη βάση θα λειτουργούν οι χερσαίες πύλες Καστανεών, Κήπων, Ορμενίου, Νυμφαίας
Σε 24ωρη βάση θα λειτουργούν οι χερσαίες πύλες Καστανεών, Κήπων, Ορμενίου, Νυμφαίας





Την 24ωρη λειτουργία των τελωνείων Ορμενίου και Κήπων αλλά και του τελωνείου Καστανεών, το οποίο παραμένει κλειστό από τις 28 Φεβρουαρίου του 2020, όταν ξεκίνησαν τα γεγονότα εκείνης της περιόδου στα ελληνοτουρκικά σύνορα, προβλέπει η νέα απόφαση για τη λειτουργία των χερσαίων πυλών της χώρας.

Η απόφαση αναφέρει ότι από την πρώτη ημέρα του Ιουλίου τα τελωνεία θα μπουν σε 24ωρη λειτουργία, ωστόσο στην περίπτωση του τελωνείου Καστανεών, τα δεδομένα δεν επιτρέπουν την άμεση εφαρμογή, αφού η επαναλειτουργία του, 16 μήνες μετά το κλείσιμο και τον έλεγχό του από δυνάμεις του Στρατού και ειδικά τμήματα της Αστυνομίας, θα απαιτήσει αρκετό χρόνο.



Πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν ότι, πράγματι, η πρόθεση επαναλειτουργίας του τελωνείου στις Καστανιές έχει γνωστοποιηθεί εδώ και ημέρες στις αρμόδιες τοπικές αρχές και γίνονται ενέργειες για την υλοποίησή της, ωστόσο ο ακριβής χρόνος δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί, καθώς θα πρέπει να προηγηθούν οι απαιτούμενες τροποποιήσεις στον χώρο διέλευσης, η εγκατάσταση του κατάλληλου εξοπλισμού για τον έλεγχο των διερχόμενων και άλλες επιμέρους εργασίες και παρεμβάσεις που σχετίζονται και με την τήρηση των πρωτοκόλλων υγείας, ώστε να είναι δυνατή η πλήρης επαναλειτουργία του τελωνειακού σταθμού.
Πηγή: ερτ ορεστιάδας
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά