Ναύπλιο: Τί αλλάζει στο στρατόπεδο

 




Την αποδέσμευση 160 στρεμμάτων του στρατοπέδου Ναυπλίου δύναται να αποδεσμεύσει το υπουργείο Άμυνας και να προχωρήσει με το Δήμο Ναυπλιέων σε πολεοδόμηση.

Όπως ανακοινώθηκε από το δήμο, μετά τη χθεσινή απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, σε συνεργασία με το Ταμείο Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνεται η αξιοποίηση – πολεοδόμηση του Στρατοπέδου (ΚΕΜΧ) Ζησιμόπουλου.

Με την υπογραφή του συμφώνου συναντίληψης θα παραχωρηθούν άμεσα 30 στρέμματα τα οποία θα αξιοποιηθούν για την κατασκευή σχολικών μονάδων. Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας  το Δημοτικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε το δήμαρχο Δημήτρη Κωστούρο να υπογραφεί Πρωτόκολλο Συναντίληψης και Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ναυπλιέων και του Ταμείου Εθνικής Άμυνας.

Μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Δημήτρης Κωστούρος  ανέφερε τα εξής: «Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά που σήμερα η υπόθεση παραχώρησης του στρατοπέδου Ζησιμόπουλου ξεκινά την θετική της πορεία ως προς το πρώτο και βασικό της σκέλος. Η εξέλιξη αυτή είναι το αποτέλεσμα μιας συνεχούς, αδιάκοπης και συγκροτημένης προσπάθειας η οποία εντάθηκε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Εφαρμόζοντας μια ρεαλιστική προσέγγιση και με ουσιαστικές παρεμβάσεις φτάσαμε στην σημερινή ιστορική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που αποτελεί το πρώτο αλλά πολύ καθοριστικό βήμα για να ολοκληρωθεί ένα έργο που θα αλλάξει την φυσιογνωμία του Δήμου προς όφελος των δημοτών, κατοίκων και επισκεπτών.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν στην ολοκλήρωση της διαδικασίας για να ξεπεραστούν και τα τελευταία γραφειοκρατικά εμπόδια. Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα αφού ανοίγονται νέοι ορίζοντες για τον τόπο μας».

Ναύπλιο: Τί αλλάζει στο στρατόπεδο - anagnostis.org

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά