Συνάντηση Κέλλα-Στεφανή στο Πεντάγωνο – Επί τάπητος οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά




 




Συνάντηση στο Πεντάγωνο είχε ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή, ενόψει της επίσκεψης του τελευταίου στη Λάρισα στο Ευρωπαϊκό Στρατηγείο.


Ο Λαρισαίος πολιτικός και ο κ. Στεφανής είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, εστιάζοντας στη συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο, κατά την οποία καταδείχθηκε πως ο συνδυασμός στρατιωτικής και διπλωματικής ισχύος, που έχει αναπτύξει η Ελληνική Κυβέρνηση έναντι της Τουρκίας, φέρνει απτά αποτελέσματα. Ειδικότερα, εστίασαν στο γεγονός ότι η αποκλιμάκωση, που ξεκίνησε το προηγούμενο διάστημα, με αποκορύφωμα την επίσκεψη Τσαβούσογλου και τη συμφωνία των Υφυπουργών Εξωτερικών για συνεργασία σε περιορισμένους τομείς, καθώς και η συμφωνία Μητσοτάκη-Ερντογάν, στο πλαίσιο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, για θετική ατζέντα, προκειμένου να αποφευχθεί εκ νέου ένταση αντίστοιχη με αυτή του 2020, δεικνύουν πως η Άγκυρα αντιλαμβάνεται την αποφασιστικότητα της Αθήνας να αποκρούει τις τουρκικές προκλήσεις άμεσα και να προασπίζεται αποτελεσματικά το διεθνές δίκαιο στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ έθεσε υπόψη του Υφυπουργού τα συμπεράσματα της Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Μεσογείου, όπου ο κ. Κέλλας, ως Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας, επισήμανε στους ομολόγους του από 29 χώρες πως η Ελλάδα θα κάνει ό,τι χρειαστεί, προκειμένου να υπερασπιστεί την εθνική κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματά της, χάρη στο αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και την ενίσχυση των δυνατοτήτων τους, στην οποία προχωρά το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Επίσης, αναφέρθηκαν και στον σταθεροποιητικό ρόλο της χώρας στην Ανατολική Μεσόγειο και την ικανότητα συμβολής της στην επίλυση διενέξεων που μαστίζουν την περιοχή επί σειρά ετών.


Οι κύριοι Κέλλας και Στεφανής συμφώνησαν να βρίσκονται σε τακτική επαφή, προκειμένου να προωθούνται αποτελεσματικά οι ελληνικές θέσεις στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου και να ενισχύεται η επιρροή της χώρας στην ευρύτερη περιοχή.


https://www.onlarissa.gr/
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά