Τροπολογία ΠΟΜΕΝΣ: Θέλουμε τους στρατιωτικούς ενωμένους.

 

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Βουλής των Ελλήνων, Αξιότιμε κ. Γενικό Γραμματέα,

1.   Τον προηγούμενο μήνα, έγιναν γνωστές δύο ακόμη δικαστικές διαδικασίες σε βάρος στελεχών της Ομοσπονδίας μας για τη συνδικαλιστική τους δράση. Οι διαδικασίες αυτές, μέσα από τις οποίες είμαστε βέβαιοι ότι σύντομα θα καταδειχθεί το δίκαιο και η νομιμότητα των ενεργειών των στελεχών μας, υπενθυμίζουν τον δικαστικό πόλεμο που έχει δεχθεί και συνεχίζει να δέχεται η Ομοσπονδία μας.

2.  Συγκεκριμένοι κύκλοι κατηγορούν την Ομοσπονδία μας ότι τάχα «κυνηγάει συστηματικά» στρατιωτικούς, συνδικαλιστές και δημοσιογράφους. Τίποτε δεν θα μπορούσε να είναι πιο παραπλανητικό και αναληθές, αφού αποκρύπτονται συστηματικά οι ενέργειες που έχουν γίνει σε βάρος της Ομοσπονδίας μας και των στελεχών της.

3.  Υπενθυμίζουμε ότι από την πρώτη στιγμή της σύστασής της, κάποιοι ονόμαζαν την ΠΟΜΕΝΣ ως «ψευδεπίγραφη Ομοσπονδία» και προσέφυγαν δικαστικά, με πολλές τυμπανοκρουσίες, για την ακύρωσή της. Τελικώς βέβαια, το Εφετείο Αθηνών, με την ιστορική απόφασή 1310/2019, δικαίωσε την Ομοσπονδία μας και κατέγνωσε τελεσίδικα τη νομιμότητά της.

4.  Ήδη πριν από αυτό, οι ίδιοι κύκλοι είχαν ανοίξει το χορό των διώξεων σε βάρος συναδέλφων, για αναρτήσεις στο διαδίκτυο, αλλά και των αγωγών σε βάρος δημοσιογράφων.

5. Μέχρι στιγμής, ενδεικτικά, μπορούμε να αναφερθούμε στις ακόλουθες ενέργειες σε βάρος της Ομοσπονδίας μας και των στελεχών της:

  • Αγωγή σε βάρος της ΠΟΜΕΝΣ για την ακύρωση των αρχαιρεσιών μας, που απορρίφθηκε από το Πρωτοδικείο Αθηνών.
  • Μήνυση σε βάρος των στελεχών της Ομοσπονδίας μας για τις ίδιες αρχαιρεσίες.
  • Μήνυση σε βάρος στελέχους πρωτοβάθμιας Ένωσης για αναρτήσεις στο διαδίκτυο, μετά από στοχευμένα δημοσιεύματα και «ανώνυμες επιστολές» στην Εισαγγελία.
  • Αγωγή σε βάρος του ίδιου συναδέλφου – μέλους της ΠΟΜΕΝΣ για 40.000€.
  • Μήνυση σε βάρος συναδέλφισσας – μέλους της ΠΟΜΕΝΣ, για ανακοίνωση οργάνου της Ομοσπονδίας.
  • Αγωγή σε βάρος της ίδιας συναδέλφισσας – μέλους της ΠΟΜΕΝΣ για 150.000€.
  • Νέα μήνυση σε βάρος της ίδιας συναδέλφισσας – μέλους της ΠΟΜΕΝΣ, για ανακοίνωση οργάνου της Ομοσπονδίας.
  • Μήνυση σε βάρος συναδέλφων – μελών Διοίκησης πρωτοβάθμιας Ένωσης, για τη διεξαγωγή ΓΣ, μετά και πάλι από στοχευμένα δημοσιεύματα και «ανώνυμες επιστολές» στην Εισαγγελία, η οποία μπήκε στο αρχείο.
  • Μήνυση σε βάρος συναδέλφου – μέλους της ΠΟΜΕΝΣ, για αναρτήσεις στο διαδίκτυο, μετά από στοχευμένα δημοσιεύματα και «ανώνυμες επιστολές» στην Εισαγγελία.

6.   Ο πόλεμος λοιπόν σε βάρος της Ομοσπονδίας μας και των στελεχών της είναι συνεχής και συστηματικός. Μάλιστα, δεν μπορούμε να μην παρατηρήσουμε το «μοτίβο» των διαδικτυακών δημοσιευμάτων που στοχοποιούν στελέχη μας και στέλνονται με ανώνυμες ή ψευδώνυμες επιστολές στην Εισαγγελία, για να εκκινήσουν ποινικές διαδικασίες. Τέτοια είναι δηλαδή η δειλία ορισμένων, που μετέρχονται συστηματικά πλάγιους τρόπους για την καταδίωξη των στελεχών μας.

 7.   Απέναντι σε όλα αυτά, θεωρούμε ότι μοναδική λύση είναι η αποκατάσταση του θεσμικού πλαισίου σύμφωνα με τις τελεσίδικες αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Δηλαδή, η ύπαρξη μιας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας  Ενώσεων Στρατιωτικών, στην οποία θα εντάσσονται και θα συμμετέχουν όλες οι πρωτοβάθμιες Ενώσεις, με σκοπό την ενιαία, συλλογική, δυναμική διεκδίκηση και προστασία των συμφερόντων των εν ενεργεία στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων.      

8.   Για τον λόγο καλούμε τους Βουλευτές όλων των κομμάτων, να ψηφίσουν το σχέδιο της τροπολογίας που καταθέσαμε επίσημα, την 9η Ιουνίου στην Διαρκή επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, η οποία θα βάλει τάξη στην θεσμική εκπροσώπηση των στρατιωτικών, θα φέρει την ηρεμία στους κόλπους των ΕΔ και οι χιλιάδες στρατιωτικοί θα έχουμε πλέον ένα ενιαίο και συμπαγές όργανο εκπροσώπησης.  Ο καιρός των πειραματισμών στην εκπροσώπηση των στρατιωτικών πρέπει να τελειώσει. 

 

                                                                                                                        Μετά τιμής

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο ΠρόεδροςΟ Γενικός Γραμματέας
  
Δημήτριος Ρώτας
Ασμχος (ΥΔΚ)
Γεώργιος Θεοδώρου
Τχης (ΠΖ)
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά