Επαναλειτουργία του Πολεμικού Μουσείου που καταστράφηκε απο πυρκαγιά στα Χανιά







Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής και ο Πρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου Αναστάσιος Λιάσκος επισκέφθηκαν τα Χανιά και ανακοίνωσαν την επαναλειτουργία του Πολεμικού Μουσείου της πόλης.
Υπενθυμίζεται ότι το Πολεμικό Μουσείο Χανίων υπολειτουργούσε από το 2006, ενώ στις 23/7/2018 το κτίριο καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολεμικού Μουσείου, σε συνεργασία με τα Υπουργεία Άμυνας και Πολιτισμού, το Δήμο Χανίων καθώς και τους βουλευτές του Νομού, ενέκριναν το Φρούριο Φιρκά (παλιοί Βενετσιάνικοι Στρατώνες) ως την καταλληλότερη επιλογή για την εγκατάσταση του Μουσείου.
Ο χώρος αυτός παραχωρήθηκε ύστερα από έγκριση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου και της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη.
Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Πρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου καθώς και οι βουλευτές του Νομού Ντόρα Μπακογιάννη, Μανούσος Βολουδάκης, και ο εκπρόσωπος του Βουλευτή Βασίλη Διγαλάκη, συναντήθηκαν με το Δήμαρχο της πόλης Παναγιώτη Σημανδηράκη και περιηγήθηκαν στους χώρους που θα εγκατασταθεί το Παράρτημα του Πολεμικού Μουσείου.
Ο Δήμαρχος Χανίων δεσμεύτηκε να σταθεί αρωγός στην όλη προσπάθεια, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι αναγκαίες εργασίες εντός του έτους, έτσι ώστε σύντομα το Μουσείο να αποτελέσει ένα πολιτισμικό και ιστορικό σημείο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή.
















Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά