Οι Ένοπλες Δυνάμεις ανέλαβαν την επάνδρωση και λειτουργία του ΜΕΓΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ στην Θεσσαλονίκη

 Η Επιχειρηση Ελευθερία είναι ένα ολοκληρωμένο Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο Εμβολιασμών κατά COVID-19, με στόχο να διασφαλίσει γρήγορα την ανοσολογική προστασία των πολιτών έναντι της απειλητικής λοίμωξης. 

Η Επιχείρηση βασίζεται στην εξασφάλιση καθ’ όλη τη διάρκεια υλοποίησης του Σχεδίου Εμβολιασμών της ορθής τήρησης των πρωτοκόλλων ασφαλείας και της συνεχούς εποπτείας της μετα-εμβολιαστικής δραστηριότητας, Όλα αυτά μέσα από ένα διαφανές πλαίσιο, βασισμένο στις αρχές της ισοτιμίας, που θα εξασφαλίζει τη δίκαιη πρόσβαση κατά προτεραιότητα σύμφωνα με τις επικρατούσες κλινικές ενδείξεις, λόγω των ποσοτικών περιορισμών των διαθέσιμων εμβολίων. 
Στα πλαίσια της Επιχείρησης Ελευθερία, προσωπικό των ΕΔ, εντάχθηκε στην Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, στην οποία συνεργάζονται τα Υπουργεία  Υγείας, Εθνικής Άμυνας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Προστασίας του Πολίτη.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις ανέλαβαν την επάνδρωση και λειτουργία του ΜΕΓΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟΥ  ΚΕΝΤΡΟΥ που στεγάζεται στο Περίπτερο 13 της Διεθνούς έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Στελεχώνεται από προσωπικό του 424 ΓΣΝΕ, (165 άτομα), του Γ’ΣΣ, της 34 ΜΧ Ταξιαρχίας και της 113 ΠΜ.

Αρχισε να λειτουργεί από τις 15 Φεβ. 2021 και πραγματοποίησε μέχρι σήμερα , 54.400 εμβολιασμούς. Την ημέρα της επίσκεψής μας (20.4.2021) είχε σε λειτουργιά 48 εμβολιαστικές θέσεις, η πλήρη δυναμικότητα ανέρχεται σε 60. Λειτουργεί 8 έως 20 μμ.

Εμπρός από το Εμβολιαστικό κέντρο για την άμεση αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών υπάρχει προσωπικό και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που καλύπτει την εμβολιαστική δράση. Δεν παρατηρήσαμε “ουρές”. Ακόμη και αν ερχόταν κάποιος νωρίτερα από προγραμματισμένο ραντεβού, αμέσως έμπαινε στην διαδικασία του εμβολιασμού.

 

Τα παραπάνω στοιχεία μας τα παραχώρησε ο Αρχίατρος Καρόζης Κωνσταντίνος. Στο Εμβολιαστικό κέντρο μας ξενάγησε η Συνταγματάρχης Δερβισοπούλου Ευτυχία. 

Ακολουθεί η ξενάγηση μέσα από φωτογραφίες, που λήφθηκαν την 20.4.2021

Είσοδος – Υποδοχή. Συνοδοί κατευθυνούν τους προς εμβολιασμό πρώτα στην Γραμματεία για συμπληρωση σχετικού ερωτηματολογίου και μετά στον Ιατρό.
Γυναίκα παραδίδει το συμπληρωμένο ερωτηματολόγιο στον Ιατρό. Στην στη οθόνη προβάλλεται η διαθεσιμότητα των Εμβολιαστικών Θέσεων, με πράσινο χρώμα η θέσεις έτοιμες να υποδεχθούν άτομα προς εμβολιασμό και με κόκκινο οι κατειλημμένες .
Πάντα υπήρχε προσωπικό που καττευθύνει τους προς εμβολιασμό και τους συνοδούς, χωρίς να χρειαστεί να αναρωτηθούν που θα πάνε.
Συνοδοί σε αναμονή. Απόλυτη τάξη παντού.

Αντί να περιγράψουμε εμείς τις εντυπώσεις μας από την εικόνα του Εμβολιαστικού Κέντρου θα αφήσουμε να “μιλήσει” το Βιβλίο Εντυπώσεων του κέντρου.







Τασιόπουλος Αργύρης

Υποστράτηγος εα

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά