Τι γίνεται σε περίπτωση που χρειαστεί κάποιος νοσηλεία στο 251ΓΝΑ- Απάντηση Στεφανή

 



Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Δημήτριος Βαγενάς με θέμα «Παράδοση του νοσοκομείου 251 ΓΝΑ στο ΕΣΥ», σας γνωρίζονται τα ακόλουθα: 

Στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και της γενικότερης συμμετοχής τους στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, προκειμένου να αποσυμπιεστεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Χώρας και συγκεκριμένα τα νοσοκομεία της Αττικής, λόγω του μεγάλου αριθμού των κρουσμάτων, αποφασίστηκε με Κοινή Υπουργική Απόφαση (Β΄1140/2021), η παραχώρηση εκατό ογδόντα (180) κλινών νοσηλείας και κλινών αυξημένης φροντίδας του 251 ΓΝΑ, για χρονικό διάστημα από την 22α Μαρτίου έως την 30η Απριλίου τρέχοντος έτους.

 Σε κάθε περίπτωση, η ευθύνη της επιστημονικής και λειτουργικής διαχείρισης των προς διάθεση κλινών του 251 ΓΝΑ ανήκει αποκλειστικά στον Διοικητή του Νοσοκομείου, σε συνεργασία με την 1η Υγειονομική Περιφέρεια, ενώ οι ασθενείς που διακομίζονται μέσω ΕΚΑΒ αφορούν στην κατηγορία ασθενών, οι οποίοι δεν έχουν προσβληθεί από την λοίμωξη Covid-19. 

Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι, για το χρονικό διάστημα που προαναφέρθηκε, τόσο το στρατιωτικό όσο και το πολιτικό προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), δύναται να προσέλθει στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του 251 ΓΝΑ, επί 24ώρου βάσης, για εκτίμηση και εφόσον χρειάζεται νοσηλεία, που δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί στο εν λόγω στρατιωτικό νοσοκομείο, λόγω πληρότητας κλινών, παραπέμπεται τις μονές ημερολογιακές ημέρες στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών (401 ΓΣΝΑ) και τις ζυγές στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΝΝΑ), ενώ παράλληλα ασθενείς που χρήζουν ιδιαίτερης υγειονομικής φροντίδας, σύμφωνα με την κρίση του Διοικητή του 251 ΓΝΑ παραμένουν στο νοσοκομείο. 

ΣΤΕΦΑΝΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑ

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά