"Η βλακεία φέρνει βία" άρθρο του Αντιστρατήγου ε.α. Ν. Πιτσόλη,

 





"Η βλακεία φέρνει βία" άρθρο του Αντιστρατήγου ε.α. Ν. Πιτσόλη,


Μας λένε συνέχεια στα κανάλια ότι η «Βία φέρνει βία».
Λυπάμαι, αλλά θα διαφωνήσω. Τη βία τη φέρνει η βλακεία.
Όταν το κλίμα είναι βεβαρυμένο, δεν επιτρέπεται τα κόμματα να καλούν σε συγκεντρώσεις, όπως αυτή που έγινε σήμερα στη Νέα Σμύρνη, συγκεντρώσεις με προσχεδιασμένο και βέβαιο αποτέλεσμα.
Δεν είναι δυνατό στην Ελλάδα των 3.215 ημερήσιων κρουσμάτων και των 46 νεκρών, να επιτρέπεται διαδήλωση σαν τη σημερινή της Νέας Σμύρνης.
Δεν είναι δυνατόν να είναι κλειστά τα σχολεία, η αγορά, η εστίαση, η άθληση μακριά από τον τόπο κατοικίας, αλλά να επιτρέπεται αυτή η αθλιότητα, η διαδήλωση, για την ακρίβεια η«συμμάζωξη» χιλιάδων!
Έχουμε δυστυχώς μπλέξει τα δημοκρατικά δικαιώματα με την απέραντη βλακεία, με την απέραντη ασυδοσία, με την άσκοπη διαμαρτυρία.
Έγινε ένα λάθος από τα αστυνομικά όργανα, ένα μεγάλο λάθος, όχι προσχεδιασμένο, τονίσθηκε, ελέγχθηκε, καταλογίσθηκε και η δικαιοσύνη ανέλαβε τον ρόλο της. Από εκεί και πέρα, όλα τα άλλα είναι «προφάσεις εν αμαρτίαις»!!!
Είναι προφανές ότι τα αστυνομικά όργανα υπερέβαλαν εαυτόν στο προχθεσινό ατυχές συμβάν, θα επαναλάβω όχι προσχεδιασμένο, που προκάλεσε μεγάλο πρόβλημα.
Μεγάλος αριθμός πολιτικών, καλλιτεχνών και λοιπών …δημοκρατικών δυνάμεων μίλησαν εναντίον της αστυνομίας και ιδιαίτερα εναντίον των αστυνομικών που ενεπλάκησαν στο προχθεσινό επεισόδιο.
Είναι προφανές ότι όλες οι δηλώσεις βοήθησαν στη δημιουργία αγανακτισμένων ημιπιτσιρικάδων!!!
Θα βγουν όλοι αυτοί, που έκαναν τις τόσο αυστηρές και καυστικές δηλώσεις, μηδενός εξαιρουμένου, να καταδικάσουν ευθέως την άνανδρη επίθεση εναντίον του αστυνομικού σήμερα;
Είδαμε όλοι στις οθόνες των τηλεοράσεων σήμερα, έναν ημιπιτσιρικά να ρίχνει από τη μηχανή τον άτυχο αστυνομικό και ένα όχλο άγριων, άνανδρων αθλητών, δολοφόνων ημιπιτσιρικάδων να τον λυντσάρει με πέτρες, κλωτσιές και ρόπαλα. Αυτοί είναι πραγματικοί δημοκράτες και δικαιούνται να το κάνουν στο όνομα της Δημοκρατίας. Έλεος πια!!!
Αυτός, σε βάρος του οποίου έγινε το γνωστό επεισόδιο προχθές είχε μάνα. Ο αστυνομικός προφανώς δεν δικαιούται να έχει μάνα και μάλλον για όλους αυτούς δεν έχει!
Οι αστυνομικοί βρήκαν έναν ημιπιτσιρικά στην Καλλιρόης, που κατείχε ένα σακ βουαγιάζ με καμιά 20αριά πλαστικά μπουκάλια του 1,5 λίτρου με βενζίνη, υποθέτω όχι για να γεμίσει το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου του.
Η Κυβέρνηση και οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να πάρουν θέση, να συμφωνήσουν, να δημιουργήσουν την απαραίτητη συναίνεση και τις συνθήκες εκείνες που θα διασφαλίσουν την έννομη τάξη. Έτσι γίνεται ή πρέπει να γίνεται στις Δημοκρατίες.
Ας ευχηθούμε ο άτυχος αστυνομικός να ξεπεράσει γρήγορα τον τραυματισμό του και να επιστρέψει με πλήρη υγεία στην οικογένεια και την Υπηρεσία του.
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά