Ισραήλ, Κύπρος, Ελλάδα και Γαλλία πραγματοποίησαν κοινές ναυτικές ασκήσεις

 Ισραήλ, Κύπρος, Ελλάδα και Γαλλία πραγματοποίησαν κοινές ναυτικές ασκήσεις


Σε μια προσπάθεια ενίσχυσης του ελέγχου στην ανατολική Μεσόγειο Θάλασσα, το Ισραηλινό Ναυτικό πραγματοποίησε κοινές ασκήσεις αυτήν την εβδομάδα με την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Γαλλία σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης αλλά και ανθυποβρυχιακού πολέμου.

Οι ασκήσεις ήταν μέρος της ετήσιας τριμερούς άσκησης Noble Dina και περιελάμβαναν ναυτικά σκάφη και ελικόπτερα. Το Ισραηλινό Πολεμικό Ναυτικό συμμετείχε με τις 4.5 Sa’ar εξοπλισμένες με αντι-υποβρυχιακά συστήματα, καθώς και υποβρύχια κατηγορίας Dolphin.

Το Ελληνικό Ναυτικό δήλωσε ότι οι κύριοι στόχοι της άσκησης επικεντρώθηκαν στην αντιμετώπιση σύγχρονων προκλήσεων και απειλών στο θαλάσσιο περιβάλλον και στην προώθηση του επιπέδου συνεργασίας και αμοιβαίας κατανόησης των τριών ναυτικών.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Κρητικό Πέλαγος στο νότιο τμήμα του Αιγαίου. Σύμφωνα με το IDF, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της άσκησης ασχολήθηκε με υποβρύχιο πόλεμο, εφαρμόστηκαν σενάρια μάχης επιφανείας και αντιαεροπορικών επιχειρήσεων.

Ενώ το Ναυτικό του Ισραήλ είναι σχετικά μικρό σε σύγκριση με άλλα σώματα του IDF, έχει σημαντικό έδαφος προστασίας από την επέκταση της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της χώρας (ΑΟΖ) από 40 μίλια σε 150 μίλια πριν από τέσσερα χρόνια.

Το Ισραήλ συμμετέχει τακτικά σε στρατιωτικές ασκήσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ελλάδα. Ήταν η πρώτη φορά που η Γαλλία συμμετείχε στη ναυτική άσκηση, η οποία έρχεται εν μέσω αυξημένης έντασης στη Μεσόγειο λόγω ανησυχίας για πιθανή οικονομική τρομοκρατία μετά τη διαρροή πετρελαίου στα τέλη Φεβρουαρίου, την οποία οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι έχουν συνδέσει με το Ιράν.

«Αυτές οι ασκήσεις είναι υψίστης σημασίας για την ενίσχυση των σχέσεων του Ισραηλινού Ναυτικού με ξένα ναυτικά κοινά συμφέροντα», εξήγησε ο Ναύαρχος Eyal Harel, επικεφαλής των Ναυτικών Επιχειρήσεων.

Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος

πηγή: jpost

Πηγή: https://infognomonpolitics.gr/

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά